Šveicarijos katalikai maištauja prieš Bažnyčios doktriną

Šveicarijos katalikai maištauja prieš Bažnyčios doktriną ir prašo Bažnyčią pakeisti savo mokymą apie homoseksualumą ir nesakramentines s...


Šveicarijos katalikai maištauja prieš Bažnyčios doktriną ir prašo Bažnyčią pakeisti savo mokymą apie homoseksualumą ir nesakramentines sąjungas.

Šeši tūkstančiai katalikų, daugiausiai kunigai, mokytojai ir parapijų tikintieji, vasarį ir kovą dalyvavo diskusijose apie Sinodą. Šių diskusijų apibendrinimai (jų išleista 570) sutampa su 2013 metais vykdyta apklausa, kurioje dalyvavo 25 tūkst. Šveicarijos katalikų. Šios apklausos rezultatai parodė, jog dauguma šveicarų katalikų atmeta Bažnyčios mokymą apie gėjų „santuokas“, skyrybas ir antrąją „santuoką“.

Nors šalies katalikai nemano, jog gėjų sąjungos turėtų būti laikomos lygiavertėmis tikrajai santuokai, tačiau dauguma mano, jog Bažnyčia šioms sąjungoms turėtų suteikti tam tikrą pripažinimo formą ar bent jau jas laiminti.

Šveicarai taip pat ruošia peticiją Romai, kurioje teigia, kad sakramentinių santuokų jau dabar yra mažuma ir kad Bažnyčia todėl turėtų pagalvoti apie leidimą išsiskyrusiems ir antrą kartą „susituokusiems“ priimti Šv. Komuniją.


Susiję

Religija 1273629325037092787

Rašyti komentarą

item