Sudaryta nauja Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba

Sudaryta nauja Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba, kurioje neliko nė vieno eksperto, anksčiau pasisakiusio prieš sovietinių...


Sudaryta nauja Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba, kurioje neliko nė vieno eksperto, anksčiau pasisakiusio prieš sovietinių Žaliojo tilto skulptūrų išbraukimą iš vertybių registro.

Visi specialistai yra humanitarinių mokslų daktarai, jie bus atsakingi už įvairias sritis. Taryboje dirbs du istorinio ir memorialinio nekilnojamojo kultūros paveldo specialistai – Ramūnas Kondratas ir Inga Zakšauskienė, architektūrinio nekilnojamojo kultūros paveldo ekspertai Arūnas Boruta ir Audronė Šolienė, architektūrinio ir urbanistinio kultūros paveldo atstovė Inesa Alistratovaitė-Kurtinaitienė. Ilona Vaškevičiūtė bus atsakinga už Archeologinio, povandeninio, mitologinio ir memorialinio nekilnojamojo kultūros paveldo sritį, Eligijus Juvencijus Morkūnas – už inžinerinį nekilnojamąjį kultūros paveldą, Rasa Butvilaitė-Petrauskienė ir Kęstutis Lupeikis – už dailės nekilnojamąjį paveldą. Pats R. Pakalnis pristatomas kaip želdynų ir kraštovaizdžio nekilnojamasis kultūros paveldo specialistas vertinimo taryboje.

Už posėdžių darbotvarkę bus atsakinga KPD Apskaitos, paveldotvarkos planavimo skyriaus vyriausioji specialistė, tarybos sekretore paskirta Rita Kuncevičienė.


Susiję

Politika 5728743088346212613

Rašyti komentarą

5 komentarai

Anonimiškas rašė...

Buvo laikai, kada nuvertus vieną-kitą statūlą gaudavosi, jog liaudis ir pamiršdavo, ką gi jos simbolizavo. Dabar gi, tokie vertimai tai tik savęs diskreditacija, kad klastoji istoriją.

Pikc rašė...

Nu da, pravilno - tiesiog vata užverda ir koloradinės ašaros byra, tokį istorijos klastojimą matant.

Anonimiškas rašė...

Liberalbolševikai, tokie kaip tamsta, šiandien griauna statulas, rytoj griaus katedrą. Ką jūs pastatėte per savo gyvenimėlį, kad taip noriai griaunate? Kankina klausimas apie tamstą - ar yra smegenų makaulėje, ar tik vatos gumulėlis kolorado formos. Kodėl kyla toks klausimas?Nes kur tik įrėpliojate, terminologija ta pati - vatakoloradaivatakoloradai. Daugiau vatos gumulėlis neišspjauna.

Pikc rašė...

Bolševikiniai padarai kitaip nenusipelno - jie IŠ TIKRŲJŲ yra koloradiniai vatnikai, žviegiantys, kad bolševikinių stabų gali netekti - juk ką tada reiks garbint? Bet yra išeitis - "čiumadan-vakzal-rasieja" - ten to brudo sočiai - galėsit garbint į sveikatą. :) Smagios kelionės ir skanios vodkės pakeliui! Tiesa, nepamirškit koloradkę prisisegti - o tai chuilo chebra dar kokiais "prybaltų fošystais" palaikys. ;)
Prieš kelionę į veidrodį galite pasižiūrėti: https://coub.com/view/spyv

Anonimiškas rašė...

Statūūūlų griovėjai kartais piešiami kaip istorijos neigėjai. Atseit neigiami atėjūnai, kūrę socializmą. Kodėl tada nepaminėjus statūūūlomis kitų atėjūnų - į Poltavą pražygiavusių švedų, į Maskvą žygiavusio Napoleono, 1941m. atėjusių fricų?

item