Sudaryta nauja Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba

Sudaryta nauja Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba, kurioje neliko nė vieno eksperto, anksčiau pasisakiusio prieš sovietinių...


Sudaryta nauja Nekilnojamojo kultūros paveldo vertinimo taryba, kurioje neliko nė vieno eksperto, anksčiau pasisakiusio prieš sovietinių Žaliojo tilto skulptūrų išbraukimą iš vertybių registro.

Visi specialistai yra humanitarinių mokslų daktarai, jie bus atsakingi už įvairias sritis. Taryboje dirbs du istorinio ir memorialinio nekilnojamojo kultūros paveldo specialistai – Ramūnas Kondratas ir Inga Zakšauskienė, architektūrinio nekilnojamojo kultūros paveldo ekspertai Arūnas Boruta ir Audronė Šolienė, architektūrinio ir urbanistinio kultūros paveldo atstovė Inesa Alistratovaitė-Kurtinaitienė. Ilona Vaškevičiūtė bus atsakinga už Archeologinio, povandeninio, mitologinio ir memorialinio nekilnojamojo kultūros paveldo sritį, Eligijus Juvencijus Morkūnas – už inžinerinį nekilnojamąjį kultūros paveldą, Rasa Butvilaitė-Petrauskienė ir Kęstutis Lupeikis – už dailės nekilnojamąjį paveldą. Pats R. Pakalnis pristatomas kaip želdynų ir kraštovaizdžio nekilnojamasis kultūros paveldo specialistas vertinimo taryboje.

Už posėdžių darbotvarkę bus atsakinga KPD Apskaitos, paveldotvarkos planavimo skyriaus vyriausioji specialistė, tarybos sekretore paskirta Rita Kuncevičienė.


Susiję

Politika 5728743088346212613
item