Romos eisenoje už gyvybę - 40 tūkst. dalyvių

Sekmadienį popiet Romos centre surengtoje eisenoje už gyvybę žygiavo daugiau nei 40 tūkstančių žmonių, susirinkusių iš visos Italijos ir...


Sekmadienį popiet Romos centre surengtoje eisenoje už gyvybę žygiavo daugiau nei 40 tūkstančių žmonių, susirinkusių iš visos Italijos ir pasaulio. Tai jau penktąjį kartą organizuojama iniciatyva, kuri, pasak organizatorių, sutraukė žymiai daugiau dalyvių nei tikėtasi. Eisenos išvakarėse vyko tarptautinė konferencija „Tėvai – geriausi ugdytojai“.

Šių metų šūkis – „visi kartu pasakykime „taip“ gyvybei!“. Tai didžiulė šventė, įgavusi tarptautinį atspalvį: šeimos su vaikais, grupės ir judėjimai, kiekvienas nešantis savo plakatą ir simboliką.

Eiseną už gyvybę sekmadienį po Vidudienio maldos priminė popiežius Pranciškus, pabrėždamas, kaip svarbu kartu bendradarbiauti ginant ir puoselėjant gyvybę.

Iniciatyvą palaiko per 80 įvairių asociacijų, grupių. Tarp jų – katalikai medikai ginekologai ir akušeriai, farmacininkai, Maltos ordinas, teisininkų judėjimas už gyvybę, nacionalinės šeimų asociacijos nariai. Daugybė kunigų, tikinčiųjų, vienuolių, parapijų grupių, suvažiavę iš įvairių Italijos kampelių. Atvyko palaikymo grupės ir iš svetur: Rumunijos, Airijos, Prancūzijos, Kanados, Australijos ir t.t. Kartu su dalyviais eisenoje žygiavo ir kardinolas Raymondas Burke'as, kuris šiomis dienomis yra vienas aktyviausių kovotojų už autentišką Bažnyčios mokymą apie santuoką.


Susiję

Šeimos politika 3465052340517004234

Rašyti komentarą

item