Rinkimai Britanijoje gali pateikti staigmenų

Ketvirtadienį Britanijoje bus surengti parlamento rinkimai ir didžiosios tradicinės partijos – nei leiboristai, nei konservatoriai – nes...


Ketvirtadienį Britanijoje bus surengti parlamento rinkimai ir didžiosios tradicinės partijos – nei leiboristai, nei konservatoriai – nesugebės laimėti daugumos. Viena iš didžiausių Britanijos ir kitų pramoninių šalių problemų yra didėjanti gyventojų atskirtis pagal pajamas ir didėjantis skurstančiųjų skaičius, o būtent jie balsuodami už Nepriklausomybės partiją (UKIP) gali pateikti nemalonių staigmenų.

Kornvalio pakrantė pietvakarių Britanijoje yra viena gražiausių ir turtingiausių šalyje, bet jei pavažiuotumėte kelias mylias tolyn nuo kranto, vaizdas smarkiai pasikeistų. Prieš tris dešimtmečius čia dauguma žmonių dirbo alavo kasyklose ir tai buvo gal ir ne pats turtingiausias, bet gana pasiturintis darbininkiškas kraštas.

Bet kasyklas uždarė ir šie Kornvalio rajonai taip ir neatsigavo. Dėl didelės bedarbystės ir stagnuojančio vietos ūkio atlyginimai čia penkis kart mažesni nei Londone. Bet akivaizdžiausiai skurdo problemą parodo maisto bankai. Įkurti per 2008-ųjų bankų krizę, jie dabar išaugo šimteriopai.         
„Pradėjome kaip pleistras. Pleistras, kuris turėtų trumpam pagelbėti žmonėms – mašinos remontui, sąskaitoms už elektrą sumokėti, ar kitoms problemoms įveikti. Bet viskas nežmoniškai išsiplėtė ir tapo beveik gyvenimo būdu“, – tikina Camborne maisto banko įkūrėjas Donas Gardneris.

Vietos gyventojai, neretai bedarbiai ir gyvenantys iš pašalpų, vienodai peikia ir leiboristus, ir dabartinę konservatorių bei liberalų koaliciją.

Apklausos rodo, kad nemažai jų linksta prie UKIP, kuri šiuose rinkimuose gali užimti trečią vietą ir tai pridarys nemažų problemų tradicinėms Britanijos partijoms, kai reikės formuoti naują koalicinę vyriausybę.


Susiję

Pasaulis 7672314192864349707

Rašyti komentarą

item