Obama: Bažnyčia turėtų praleisti mažiau laiko kovodama prieš abortus ir gėjų „santuokas“

Remdamasis „savo paties krikščionišku tikėjimu“, JAV prezidentas Barackas Obama Katalikų-evangelikalų viršūnių susitikimo Džordžtauno un...


Remdamasis „savo paties krikščionišku tikėjimu“, JAV prezidentas Barackas Obama Katalikų-evangelikalų viršūnių susitikimo Džordžtauno universitete metu pareiškė, jog bažnyčios turėtų praleisti mažiau laiko kovodamos prieš abortus ir tos pačios lyties „santuokas“.

Diskusijos apie skurdą metu, Obama kritikavo bažnyčias, jog šios per daug įsitraukia į politinę veiklą, susikoncentruodamas ties „nesantaiką skatinančiais klausimais“ kaip gyvybės ir santuokos apsauga.

Primename, kad savo prezidento rinkimų kampanijos metu, Obama atmetė abortų klausimą, pastoriui Rickui Warrenui teigdamas, jog žinojimas, kada prasideda žmogaus gyvybė, yra ne tai, „už ką aš gausiu atlyginimą“. Tačiau tapęs prezidentu, Obama nevengia pasisakyti šiuo klausimu ir yra griežtas abortus ribojančių įstatymų priešininkas.

Ši nekasdienė prezidento, kritikuojančio Bažnyčią už tai, kad Ji laikosi tradicinės savo doktrinos, scena, verčia kelti klausimą, ar prezidentas ir kiti kairieji pereina į kitą kovos su Bažnyčia etapą ir bandys tiesiogiai daryti įtaką, spausti ar pašiepti krikščionis, kad šie apleistų savo moralinius orientyrus. Obamos pasisakymas papildo neseniai kandidatės į prezidentus Hillary Clinton išreikštą pareiškimą, kad religiniai įsitikinimai prieš abortus „turi būti pakeisti“.

Dar anksčiau ji lygino tikėjimą, kad homoseksualumas yra amoralus, su mergaičių ar moterų žudymu, kai šios užtraukia gėdą šeimai, raganų deginimu ir moters lyties organų išniekinimu.


Susiję

Pažangos ideologija 6158214435936410159

Rašyti komentarą

3 komentarai

ale, rašė...

Pasakymas"mažiau", parodo, kad Obama viduje pripažista, jog riboti abortus ir iškrypėliškus ištvirkavimus yra būtina. Taip jau pasamonė/prigimtis patvarko veidmainiškus pareiškimus, kad apgavykiški kėslai būtų matomi.
Jei jis iš tikrųjų būtų įsitikinęs, kad tokie absurdai nieko blogo, būtų išsireikęs, jog "nėra pagrindo tai riboti".

Audrius rašė...

Kas tu toks klausiu, kad nurodai baznyciai ka ir kaip tvarkyti???

Audrius rašė...

Kas tu toks, kad nurodineti baznyciai ka ir kaip tvarkyti???

item