Konservatoriai atsiribojo nuo socialdemokratų siūlymų įteisinti eutanaziją, abortus ir vienalytes „santuokas“

Gegužės 26 d.  Seimo TS-LKD frakcija išplatino pranešimą, kuriame atsiribojo nuo socialdemokratų siūlymų įteisinti eutanaziją, abortus i...


Gegužės 26 d.  Seimo TS-LKD frakcija išplatino pranešimą, kuriame atsiribojo nuo socialdemokratų siūlymų įteisinti eutanaziją, abortus ir vienalytes „santuokas“.

A. Butkevičiaus vadovaujamos Vyriausybės teisingumo ministras ir vienas iš Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) narių vicepirmininkas Juozas Bernatonis pasiūlė Lietuvos politinėms partijoms tartis ir pasirašyti susitarimą „Dėl žmogaus teisių ir laisvių apsaugos Lietuvoje“.

Seimo opozicijos lyderio Andriaus Kubiliaus teigimu, paskaičius pateiktą tekstą tenka suabejoti arba socialdemokratų politine nuovoka, arba nuoširdžiai nusistebėti jų politiniu įžūlumu. „Socialdemokratai siūlo partijoms pritarti tam, kad Lietuvoje būtų įteisinta eutanazija ir abortai, taip pat būtų sudarytos sąlygos Vyriausybei įteisinti vienalytes „santuokas“, – sako Seimo TS-LKD frakcijos seniūnas A. Kubilius.

„Tokios socialdemokratų siūlomos nuostatos kelia nuostabą, nes iki šiol A. Butkevičius viešai ne vieną kartą išsakė skeptišką požiūrį dėl tokių naujų „teisių“. Todėl lieka iki galo neaišku, kam atstovauja J. Bernatonis, pateikdamas tokį susitarimo projektą: socialdemokratams, Vyriausybei ar tik pačiam sau?“ – klausia A. Kubilius.

TS-LKD frakcija pareiškė, kad negali sutikti su tokiais socialdemokratų siūlymais, prieštaraujančiais pamatiniams TS-LKD partijos įsitikinimams ir bandantiems panaikinti susiformavusias vertybines takoskyras tarp politinių šalies partijų.

„Matydama klaidingas šio susitarimo prielaidas bei suvokdama tikruosius už dokumento slypinčius socialdemokratų ketinimus, siekiant visiškai kitų tikslų nei žmogaus teisių ir gerovės užtikrinimas, Seimo TS-LKD frakcija atsisako dalyvauti rengiant šį partijų susitarimą ir atsiriboja nuo šio susitarimo, kaip prieštaraujančio TS-LKD partijos vertybėms bei įsitikinimams“, – rašoma  Seimo TS-LKD frakcijos žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Partijų susitarimą pasirašyti siūlantis A. Bernatonis, sužinojęs apie  konservatorių pareiškimą, apgailestavo: „Gaila, kad konservatoriams nerūpi žmogaus teisių problemos Lietuvoje“. Jis pareiškė, kad susitarimas bus pasirašytas be konservatorių.

Susitarimo projektas „Dėl žmogaus teisių ir laisvių apsaugos Lietuvoje“ praeitą savaitę buvo pateiktas penkioms pagrindinėms parlamentinėms partijoms – LSDP, TS-LKD, Darbo partijai, „Tvarkai ir teisingumui” ir Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui.

Pasak socialdemokratų vicepirmininko, jeigu konservatorių vadovybė atsisakys dalyvauti tolimesnėse diskusijose dėl susitarimo, jas tęs LSDP, Liberalų sąjūdis, „Darbo partija” ir „Tvarka ir teisingumas“.

Vardindamas šiuo susitarimo projekto teikiamus siūlymus dėl žmogaus teisių sistemos gynimo tobulinimo mūsų šalyje ir dėl kitų Lietuvai svarbių dalykų J. Bernatonis vengė minėti, jog šiuo susitarimu taip pat yra pasisakoma už eutanazijos, abortų ir amoralių vienalyčių „santuokų“ įteisinimą.

Susiję

Šeimos politika 2153082822336384656
item