Ispanija ir Prancūzija atmeta joms siūlomas imigrantų priėmimo kvotas

Italijos Ministras Pirmininkas Matteo Renzi apkaltino likusią Europą bandymu ignoruoti Viduržemio jūros migrantų krizę, kai keletas vals...


Italijos Ministras Pirmininkas Matteo Renzi apkaltino likusią Europą bandymu ignoruoti Viduržemio jūros migrantų krizę, kai keletas valstybių atmetė siūlas prieglobsčio prašytojų priėmimo į šalį kvotas. Italija ir Graikija sunkiai tvarkosi su migracijos banga savo pakrantėse.

Prancūzija ir Ispanija prisijungė prie Jungtinės Karalystės, atmesdamos joms Europos Sąjungos pasiūlytas migrantų priėmimo kvotas.

Pagal Europos Komisijos pasiūlymą, po ES valstybes nares turėtų būti išskirstyti 20 000 prieglobsčio siekiančių žmonių, atsižvelgiant į šalių ekonomiką, populiaciją ir nedarbo lygį.

Vokietija priimtų daugiausiai – 18.4 proc. pabėgėlių, Prancūzija – 14 proc., Italija – 11.8 proc. ir Ispanija – 9 proc. Nors pradžioje Prancūzija buvo nusiteikusi palankiai, antradienį prezidentas Francois Hollande'as buvo nepalenkiamas ir teigė, kad apie migrantų kvotas Europoje „nėra nei klausimo“.

Ispanija skundėsi, kad plane nebuvo atsižvelgta į 23.8 proc. nedarbo lygį šalyje, taip pat į jos pačios patiriamus sunkumus su migrantais iš Šiaurės Afrikos. Jungtinė Karalystė, Airija ir Danija yra atleidžiamos nuo plano pagal ES teisę, o Vengrijos prezidentas Viktoras Orbanas pasmerkė šią idėją kaip „artimą beprotybei“.

Pagal BBC


Susiję

Pasaulis 6177913659346520872
item