Diskusija apie Lukiškių aikštę: kodėl niekas neiškyla vietoje Lenino?

Gegužės 14 d., ketvirtadienį, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI) Studentų mokslinė dr...



Gegužės 14 d., ketvirtadienį, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI) Studentų mokslinė draugija ir jaunimo sambūris „Pro Patria“ organizuoja paskaitą-diskusiją „Lukiškių aikštė: kodėl niekas neiškyla vietoje Lenino?“. Paskaitą skaitys architektas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius Algis Vyšniūnas, po paskaitos renginio dalyviai kviečiami atvirai diskusijai. 
Prezidentei kalbant, kad Vilniui reikalinga didvyrių aikštė, Seimo nariams reikalaujant sprendimo iki 2018 m. valstybingumo šimtmečio, o visuomenėje vis iškylant ginčams, kas turėtų būti įamžinta senojoje Lenino vietoje, kviečiame su pastarojo dešimtmečio Lukiškių aikštės istorija susipažinti nuo pradžios iki galo. Kartu su prof. A. Vyšniūnu pažvelgsime į Lukiškių aikštės istoriją po Lenino paminklo nukėlimo, sužinosime, kas ir kaip sprendė aikštės likimą ir kodėl taip ir nepavyko priimti jokio sprendimo. Atsakysime, kas sieja „Tautos dvasią“ ir buvusį kultūros viceministrą Darių Mažintą. 

Politikos mokslų studentams – tai unikali viešosios politikos neveikimo atvejo studija. Istorijos studentams – kovų dėl istorinės atminties arena. Dailės akademijos studentams –abstraktaus ir monumentalaus meno šalininkų susidūrimas. Visiems neabejingiems vilniečiams – galimybė išsamiai susipažinti su vienos pagrindinių miesto aikščių istorijos užkulisiais. Nepraleiskite progos nuo šiol į Lukiškių aikštę žvelgti naujomis akimis. 

Paskaita vyks gegužės 14 d., ketvirtadienį, 17 val. VU TSPMI (Vokiečių g. 10), 402 auditorijoje.

Susiję

Įvykiai 1609469776826876736
item