Diskusija apie Lukiškių aikštę: kodėl niekas neiškyla vietoje Lenino?

Gegužės 14 d., ketvirtadienį, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI) Studentų mokslinė dr...



Gegužės 14 d., ketvirtadienį, Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų institute (VU TSPMI) Studentų mokslinė draugija ir jaunimo sambūris „Pro Patria“ organizuoja paskaitą-diskusiją „Lukiškių aikštė: kodėl niekas neiškyla vietoje Lenino?“. Paskaitą skaitys architektas, Vilniaus Gedimino technikos universiteto profesorius Algis Vyšniūnas, po paskaitos renginio dalyviai kviečiami atvirai diskusijai. 
Prezidentei kalbant, kad Vilniui reikalinga didvyrių aikštė, Seimo nariams reikalaujant sprendimo iki 2018 m. valstybingumo šimtmečio, o visuomenėje vis iškylant ginčams, kas turėtų būti įamžinta senojoje Lenino vietoje, kviečiame su pastarojo dešimtmečio Lukiškių aikštės istorija susipažinti nuo pradžios iki galo. Kartu su prof. A. Vyšniūnu pažvelgsime į Lukiškių aikštės istoriją po Lenino paminklo nukėlimo, sužinosime, kas ir kaip sprendė aikštės likimą ir kodėl taip ir nepavyko priimti jokio sprendimo. Atsakysime, kas sieja „Tautos dvasią“ ir buvusį kultūros viceministrą Darių Mažintą. 

Politikos mokslų studentams – tai unikali viešosios politikos neveikimo atvejo studija. Istorijos studentams – kovų dėl istorinės atminties arena. Dailės akademijos studentams –abstraktaus ir monumentalaus meno šalininkų susidūrimas. Visiems neabejingiems vilniečiams – galimybė išsamiai susipažinti su vienos pagrindinių miesto aikščių istorijos užkulisiais. Nepraleiskite progos nuo šiol į Lukiškių aikštę žvelgti naujomis akimis. 

Paskaita vyks gegužės 14 d., ketvirtadienį, 17 val. VU TSPMI (Vokiečių g. 10), 402 auditorijoje.

Susiję

Įvykiai 1609469776826876736

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Paminklai A. Maceinai, Vydūnui kokiuose padoresniuose Vilniaus kampeliuose irgi nepakenktų, nors... ką gali žinoti? Gal net ir labai...

Anonimiškas rašė...

Susidaro įspūdis, kad laukiama.....laukiama, kol ''tautos vadas'' pereis į kitą būsena, o jojo garbei ir amžinam atminimui, jojo žygdarbiui įamžinti, o ir darbo vieta kartu su konspiracine darboviete kaip tik priešais...IR TADA ir tada ''didžiojo'' revoliucionierio vietoje stosis JISAI. Tiesiog tokia mintis braunasi dešimtmečius
šokant kadrylių aplink tą aikštę.
O jeigu visai rimtai, tai toje vietoje, kur stovėjo anas Vladimiras, arba nieko arba šokių aikštelė. O statyti paminklą ar TAUTAI ar kažkuriam daugiau-mažiau nusipelniusiam Lietuvai, tiesiog nekorektiška, atgrasu, įžeidžiančio ir pan..

Valentinas rašė...

Tai dižiausia gėda visoms mūsų valdžioms ir savotiškas nusikaltimas, kad per 25-erius valstybės gyvavimo metus ten nieko padoraus neatsirado, kad mes lietuviai ir Lietuva neturime jokios padorios vietos, kur bet kuris iš mūsų ar mūsų svečiai galėtų padėti gėlių vainiką mūsų Tautos laisvę gynusiems ir žuvusiems karžygiams. Baisi gėda. Lukiškių aikštė turi būti paversta sakralia Tautos vieta ir joje stovėti paminklas (ai) Tautos didvyriams. Ir be jokių kalbų. Tai visų mūsų garbės reikalas (ir pinigai čia neturi jokios reikšmės).

item