Baltijos valstybės sieks kartu kurti vidutinio nuotolio oro gynybos sistemą

Ketvirtadienį Panevėžyje vykusiame Baltijos šalių gynybos ministrų susitikime Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Estijos ...


Ketvirtadienį Panevėžyje vykusiame Baltijos šalių gynybos ministrų susitikime Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas, Estijos gynybos ministras Svenas Mikseris (Sven Mikser) ir Latvijos gynybos ministru Raimondas Vejonis (Raimonds Vejonis) sutarė iki šių metų rudens parengti galimus vidutinio nuotolio oro gynybos sistemos bendro vystymo variantus, konsultuojantis su strateginiais partneriais, kaip JAV ir Lenkija.

Po darbinio susitikimo Lietuvos, Latvijos ir Estijos gynybos ministrai pasirašė bendrą komunikatą. Juo patvirtinta, kad Baltijos šalys įsipareigoja toliau teikti visa apimančią priimančios šalies paramą sąjungininkų kariams. Ministrai akcentavo bendrą regioninio karinio rengimo galimybę, kuri taip pat prisidėtų prie geresnių sąlygų treniruotis sąjungininkų rotacinėms pajėgoms.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos gynybos ministrai nusprendė siekti gerinti Baltijos valstybių paieškos ir gelbėjimo sistemų sąveiką, kad veiksmai ir parama nelaimių atvejais bet kurioje iš Baltijos valstybių būtų koordinuoti ir atliekami laiku.

Baltijos šalių gynybos ministrų susitikimo atskiroje sesijoje dalyvavo Ukrainos gynybos ministras generolas pulkininkas Stepanas Poltorakas. Susitikimo metu ministrai akcentavo, kad Baltijos šalys yra pasirengusios toliau teikti pagalbą Ukrainai vystant jos ginkluotąsias pajėgas ir reformuojant gynybos sektorių.


Susiję

Politika 8615517322800862013

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Čia ne vidutinio proto reikalas...

item