Apklausa: net 87% balsavusių San Francisko gyventojų palaiko arkivyskupą Cordileone

Apklausa , pasirodžiusi pasaulietiniame San Francisco Chronicle laikraštyje parodė, kad net 87 proc. balsavusiųjų nepritartų San Franci...


Apklausa, pasirodžiusi pasaulietiniame San Francisco Chronicle laikraštyje parodė, kad net 87 proc. balsavusiųjų nepritartų San Francisko arkivyskupo Salvatore Cordileone pašalinimui, o tokiam popiežiaus sprendimui pritartų tik 13 proc. balsavusiųjų.

Arkivyskupas Cordileone susidūrė su prieš jį nukreipta brangia masine viešųjų ryšių kampanija, kurią vykdyti buvo pasamdytas viešųjų ryšių specialistas Samas Singeris. Kampaniją rėmė, kaip paaiškėjo, negausūs už Katalikų Bažnyčios mokymo apie santuoką ir homoseksualumą keitimą pasisakantys valstijos katalikai. Apklausa rodo, kad ši viešųjų ryšių kampanija nebuvo sėkminga.

Prieš arkivyskupą nukreipta viešųjų ryšių kampanija buvo pradėta po to, kai jis paskelbė, jog iš visų katalikiškų mokyklų mokytojų savo arkivyskupijoje reikalaus, jog jie patys viešai palaikys Katalikų Bažnyčios mokymą, o į pačias mokymo programas pareikalavo įtraukti Bažnyčios poziciją seksualinių mažumų, abortų, kontracepcijos ir kitais klausimais.

Pastaruoju metu kampanijos prieš Salvatore Cordileone ginklu tapo ir atsinaujinę puolimai prieš jo paties klebonu paskirtą tėvą Josephą Illo, kuris prieš dešimt metų buvo teistas ir teismo sprendimu išteisintas dėl melagingų kaltinimų priekabiavimu. Vietos liberalių katalikų nepasitenkinimą tėvu Illo sukėlė jo sprendimas mišiose patarnauti leisti tik berniukams. Plačiau apie šią istoriją ir puolimo priešistorę kviečiame skaityti Ignatius Press redaktoriaus tėvo Josepho Fessio interviu anglų kalba.

Parengta pagal Churchmilitant.com informaciją


Susiję

Religija 4179785857360720228

Rašyti komentarą

item