V. Mazuronis: Lietuvos Vyriausybė turėtų kreiptis į Norvegiją dėl G. Bumbulio grąžinimo Lietuvai

Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis ragina Lietuvos ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių kreiptis į Norvegijos Vyriausybę dė...


Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis ragina Lietuvos ministrą pirmininką Algirdą Butkevičių kreiptis į Norvegijos Vyriausybę dėl mažamečio Lietuvos piliečio Gabrieliaus Bumbulio grąžinimo į Lietuvą. Vaiko motina teigia gavusi Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovų atsakymą, kad Lietuvai oficialiai paprašius ar pareikalavus grąžinti vaiką į mūsų šalį, šis klausimas būtų svarstomas.

„Ministro pirmininko prašau Lietuvos valstybės vardu kreiptis į Norvegijos Vyriausybę ir užtikrinti ją, kad savo mažamečio piliečio globa, interesų apsauga, gyvenamąja vieta bus pasirūpinta vadovaujantis Lietuvos Respublikos įstatymais. Manau, jog mūsų institucijos pajėgios tai padaryti,“ - sako EP narys V. Mazuronis.

Mažamečio Lietuvos piliečio Gabrieliaus Bumbulio globą Norvegijos Miorės ir Rumsdalės apskrities komisija yra perdavusi savo šalies piliečiams ir neteikia G. Bumbulio artimiesiems ir giminėms, Lietuvos vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybai, Lietuvos atstovybei Norvegijoje informacijos apie G. Bumbulį, jo būseną, interesų apsaugą. Iki šiol atsakingų Lietuvos institucijų atstovams nebuvo sudarytos sąlygos pasimatyti su juo, bendrauti bei įsitikinti jo gerovės užtikrinimu,  gyvenimo sąlygomis, pageidavimu likti ir gyventi svetimoje šalyje be artimųjų globos.

EP narys V. Mazuronis yra kreipęsis į Vidaus reikalų ministrą S. Skvernelį, prašydamas pasitelkus jam pavaldžias institucijas bei visas turimas priemones, įskaitant ir tarptautinės paieškos paskelbimą, padėti surasti G. Bumbulį, tačiau atsakymo iš ministro kol kas negauta.  

G. Bumbulio motina Gražina Leščinskienė teigia gavusi Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnybos „Barnevernet“ atstovų atsakymą, kad Lietuvai oficialiai paprašius ar pareikalavus grąžinti vaiką į mūsų šalį, šis klausimas būtų svarstomas.

Susiję

Užsienio politika 8895084483144460824

Rašyti komentarą

item