Kanzasas ir Oklahoma - pirmosios JAV valstijos, uždraudusios ypač žiaurią abortų procedūrą

Šią savaitę Kansazas tapo pirmąja JAV valstija, uždraudusia vieną iš dviejų galimų chirurginio aborto procedūrų, kurios metu išplečiamas ...

Šią savaitę Kansazas tapo pirmąja JAV valstija, uždraudusia vieną iš dviejų galimų chirurginio aborto procedūrų, kurios metu išplečiamas gimdos kaklelis, vaisius suskaldomas ir tada mechaniškai pašalinamas. Ši procedūra dažniausiai naudojama vėlyvųjų abortų atvejais (po 12-os nėštumo savaitės).

Praėjus kelioms dienoms šią abortų procedūrą draudžiantį įstatymą pasirašė ir Oklahomos valstijos gubernatorius.

Vietiniai nekaltą gyvybę ginantys aktyvistai sako, kad šis draudimas apsaugos negimusius kūdikius nuo siaubingos procedūros. Ši procedūra naudojama maždaug 9 proc. visų Kanzase atliekamų abortų atvejų.

Michaelas Schuttloffelis, Kanzaso katalikų konferencijos vykdantysis direktorius teigė, jog abortų debatai dažnai tampa atsieti nuo realybės ir kad net daug už nekaltą gyvybę kovojančių aktyvistų Kanzase negalėjo patikėti, jog ši procedūra vykdoma jų valstijoje.

„Tokios procedūros leidimas paprasčiausiai reiškia, kad Kanzaso žmonėms leidžiama nuplėšti negimusiems vaikams rankas ir kojas“, teigė vyras.

„Kai kalbame apie šią konkrečią abortų atlikimo procedūrą, žmonėms paprasčiausiai reikėjo išgirsti, kas konkrečiai jos metu daroma: antrojo nėštumo trimestro kūdikiai (trijų, keturių ar penkerių mėnesių) buvo tiesiog suplėšomi į dalis, galūnė po galūnės. Yra įrodymų, sakančių, jog tokio amžiaus negimęs kūdikis jau jaučia skausmą. Tai siaubinga.“

Parengta pagal Catholicnewsagency.com ir Nrlc.com informaciją


Susiję

Šeimos politika 711776074246207815

Rašyti komentarą

item