Didžiojoje Britanijoje vyras nuteistas už Biblijos citavimą

Didžiosios Britanijos Tauntono miestelyje vyras buvo nuteistas ir privalės sumokėti baudą už tai, kad gatvėje viešai citavo Biblijos vie...


Didžiosios Britanijos Tauntono miestelyje vyras buvo nuteistas ir privalės sumokėti baudą už tai, kad gatvėje viešai citavo Biblijos vietą, kurioje smerkiamas homoseksualumas.

Teisėjas Shamimas Ahmedas Qureshi paskyrė Mike'ui Overdui, buvusiam desantininkui, o dabar krikščioniui evangelistui, 200 svarų baudą ir dar įpareigojo sumokėti 1200 svarų teismo išlaidoms padengti, į kurias įeina ir 250 svarų moralinė kompensacija „nukentėjusiam“ homoseksualui aktyvistui.

Teisėjas vyrui pasakė, kad šiam esą nereikėjo cituoti 20 skyriaus iš Senojo Testamento Kunigų knygos, kuriame izraelitams, dalyvavusiems sodomijos orgijose, norima skirti mirties bausmę. Teisėjo teigimu, Overdui vietoje šio skyriaus esą geriau reikėjo cituoti kitą skyrių, kuriame homoseksualūs santykiai viso labo apibūdinami kaip pasibjaurėtini.

„Aš esu nustebęs, kad teisėjas mano, jog jo pareiga yra pasakyti, kokios Biblijos vietos gali būti skelbiamos ir kokios ne“, teigė Overdas.

„Necitavau viso Kunigų knygos 20 skyriaus ir vietų apie mirties bausmę, bet teisėjas vis tiek sako, jog turėčiau naudoti kitas Biblijos vietas. Tai yra cenzūra. Teisėjas leidžia sau redaguoti Bibliją“, pridėjo jis.

Overdą gynę advokatai Paulas Diamondas ir Michaelas Phillipsas iš Krikščionių teisės centro, pastebėjo, jog „ši byla yra labai neįprasta“, nes liudininkai, kurie esą girdėjo Overdo įžeidinėjimus, negalėjo atsiminti, ką vyras tiksliai sakė.

Krikščionių teisės centro ataskaitoje rašoma, jog „Vienas iš liudininkų, Nigelas Marley, teigė, jog negali atsiminti tikslių frazių, kurias naudojo Overdas, bet jam esą buvo aišku, kad jos buvo homofobiškos“.

„Mike'o tiesumas ir tikėjimo liudijimas yra labai panašus į ankstyvųjų Bažnyčios apaštalų elgesį“, sakė Andrea Williams, Krikščionių teisės centro vadovė. „Jie taip pat buvo priversti prieš teismus gintis dėl to, kad skleidė meilės ir tiesos žinią. Jie irgi turėjo gintis prieš sufabrikuotus kaltinimus bandant juos pavaizduoti pavojingais.“

Tačiau ponas Overdas teigė, jog vis tiek pamokslaus Tauntono gatvėse. „Aš seku savo Viešpatį ir vedlį, tad nenurimsiu.“

Primename, jog šiais metais Lygybės ir žmogaus teisių komisijos Didžiojoje Britanijoje atlikta apklausa parodė, kad šalies krikščionys darbe ir kitose viešose erdvėse bijo kalbėti apie savo tikėjimą. Kai vis dėlto ryžtasi darbe kalbėti apie savo tikėjimą, jie dėl to dažnai yra pašiepiami ir išvadinami fanatikais.

Nepasitikėjimą savimi didina ir visa eilė krikščionių pralaimėtų bylų. Tai verčia krikščionis jausti, jog teisė yra nukreipta prieš juos, o tai daroma esą norint užtikrinti LGBT asmenų teises.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją



Susiję

Pažangos ideologija 3045628992749137833

Rašyti komentarą

2 komentarai

Dobryj rašė...

stebint dabartines tendencijas, ir link ko palaipsniui einama... man atrodo visai tikėtinas dalykas, kad kai kuriose šalyse po kažkiek laiko krikščionybė ir islamas (didžiosios abraominės religijos) gali būti paskelbtos "netolerantiškomis", o tikintieji pradėti persekioti pagal įstatymą. nerealu? kad kuo toliau, tuo realiau, aišku ne dabar, gal po kelių dešimtmečių, bet panašu kad tikrai gali prieiti ir iki to.

Pikc rašė...

Arba neapsikentę babajai įves šariatą, nupjaus keliems aršiausiems iškrypėliams galvas kur nors miestų aikštėse, asenizuos vieną-kitą raudonųjų lizdą, kaip Prancūzijoje - ir baigsis tos neomarksistinės tolerastijos. Tiesą sakant, toli gražu nesu įsitikinęs, kad toks scenarijus būtų didesnė blogybė. :)

item