Didžioji Britanija rengiasi rinkimams

Didžiojoje Britanijoje oficialiai prasidėjo rinkimų kampanija, kuri tęsis iki gegužės 7 dieną vyksiančių rinkimų. Dabartinis šalies parlam...


Didžiojoje Britanijoje oficialiai prasidėjo rinkimų kampanija, kuri tęsis iki gegužės 7 dieną vyksiančių rinkimų. Dabartinis šalies parlamentas paleistas.

Konservatorių partijos lyderis ir šalies premjeras Davidas Cameronas pirmadienį turėjo 10-ies minučių audienciją Bekingemo rūmuose pas karalienę.

D. Cameronas spaudos konferencijoje paragino britus rinkimuose palaikyti konservatorių partiją. Jis tvirtino, jei liks valdžioje antrą kadenciją, tai bus garantija, kad šalies ekonomika ir toliau stiprės, bus užtikrinta stipri lyderystė ir saugumas. Premjeras taip pat apkaltino leiboristų lyderį Edą Milibandą, jog jis stumia valstybę į ekonominį chaosą.

Savo ruožtu opozicijos lyderis E. Milibandas perspėjo britus, kad konservatorių noras surengti referendumą dėl Britanijos narystės ES, labai kenkia verslo aplinkai. Jis tvirtino, kad Britanija turi ne trauktis iš ES, bet tapti Sąjungos lyderė. Jis taip pat kritikavo kalbas apie ekonominį pakilimą ir tvirtino, kad realiai ekonomika, konservatorių valdymo laikais, buvo sąstingyje.

Premjero pavaduotojas, liberalų demokratų lyderis Nickas Cleggas pareiškė, kad jo partija rinkimų kampanijoje laikysis vidurio pozicijos. 

Savo ruožtu Nepriklausomybės partijos lyderis Nigele'as Farage'as paskelbė penkių punktų manifestą. Jis pažadėjo sieksiantis Britanijos pasitraukimo iš ES, taip  pat Britanijos pagalbos kitoms valstybėms ir organizacijoms sumažinimo.

Politologai tvirtina, kad artėjantys rinkimai yra visiškai nenuspėjami. Labiausiai tikėtina, kad svarbiausi debatai vyks ekonomikos srityje, taip pat bus svarstoma valstybės narystė ES, emigracijos ir sveikatos apsaugos klausimai.

Gyventojų apklausos rodo, kad leiboristai ir konservatoriai turi apytiksliai vienodą palaikymą.  Regis, lemiamu veiksniu gali būti tai, kaip rinkimuose pasirodys Nepriklausomybės partija ir liberalai demokratai.

Susiję

Pasaulis 2858278850483523227

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

O čia jau - pareiškimas... Įsiviešpatavusios "demokratijos" laikais rinkimų nebūna - juk apsiribojama rinkimų įmitacija, nes renkama(?) vien tik iš tinkamų korporacijoms - faktiniams medijų sąvininkams.

Anonimiškas rašė...

Dėl UK galima sutikti - jų vienmandatė (partija kelia vienintelį kandidatą) sistema puikiai tarnauja "reikiamų kandidatų" išankstinei atrankai. Be to, jų vienmandatė sistema -"2,5 partijų sistema" - puikiai apriboja partijų skaičių, galinčių tikėtis sėkmės tokioje 1 turo paprastosios daugumos sistemoje.

item