Briuselyje policijos prievarta nutraukta taiki ir legali demonstracija prieš abortus

Belgijos policija antradienį (kovo 31 d.) panaudojo jėgą prieš taikius protestuotojus, Briuselyje prie Europos Parlamento pastatų protes...


Belgijos policija antradienį (kovo 31 d.) panaudojo jėgą prieš taikius protestuotojus, Briuselyje prie Europos Parlamento pastatų protestavusius prieš abortus. Šiame proteste dalyvavę aktyvistai iš Lenkijos buvo apsupti piktos abortus remiančios minios. Norėdama numalšinti susidariusią įtemptą padėtį, įsikišo Belgijos policija, tačiau vietoje to, kad išvaikytų piktą minią, neleidžiančią vykti taikiam legaliam protestui, ji jėga privertė nuleisti už gyvybę pasisakančius plakatus ir net protesto metu neštą Lenkijos vėliavą. Policija teigė esą šie plakatai provokuoja agresiją.

Šį protestą prieš abortus, kurio metu neštos nuotraukos, rodančios, kaip atrodo aborto procedūra, suorganizavo už gyvybę kovojanti organizacija iš Lenkijos Fundacja Pro, prie organizavimo prisidėjo ir Lenkijos europarlamentaras Michalas Marusikas.

Viena iš protesto dalyvių taip apibūdino tai, kas vyko Liuksemburgo aikštėje Briuselyje:

„Kai rodome vaizdus iš aborto procedūros Lenkijos gatvėse, žmonės dažniausiai reaguoja labai teigiamai. Tačiau Briuselyje mes sulaukėme agresyvios ir isteriškos reakcijos. Įtūžę žmonės mus apsupo ir pradėjo rėkti, kad esame nesveiki ir kad šios aborto fotografijos yra suklastotos.

Kitas protesto dalyvis pasakojo taip:

„Jie mus vulgariai ir nešvankiai įžeidinėjo, ypač tarp mūsų buvusias moteris. Minia mus stumdė ir bandė pavogti mūsų plakatus. Policininkai aplink mus suformavo ratą, tačiau buvo atsisukę į mus, lyg mes būtume buvę agresijos šaltinis, o ne mus apsupusi minia. Net tada, kai kažkas iš minios į vieną iš policininkų kažką metė, jie elgėsi taip, lyg mes, o ne jie būtume buvę pavojingi. Mes tiesiog stovėjome apstulbę.

„Kažkuriuo metu prie mūsų priėjo civiliniais rūbais apsirengęs vyras, pradėjo mus stumdyti ir bandė jėga atimti mūsų plakatus. Kai pasipriešinome, jis parodė savo policininko pažymėjimą. Paklausėme, kas jam leidžia trukdyti taikią ir legalią demonstraciją, o jis rėkdamas atsakė: „Briuselyje aš pats esu įstatymas.

Protesto dalyviai teigia, kad vėliau šis užsimaskavęs policininkas pradėjo pirštais badyti į plakatą, kuriame buvo pavaizduotas Adolfo Hitlerio veidas, o po juo buvo toks užrašas: „Abortus Lenkijoje legalizavo Hitleris. Policininkas vis sakė, kad jam tas plakatas nepatinka ir kad jis esą visus liūdina. Kai protestuotojai atsakė, kad čia jiems reikalinga policijos pagalba, o ne miniai, policininkas pareiškė, kad būtent protesto dalyviai esą provokuoja smurtą ir kelia pavojų.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją



Susiję

Pažangos ideologija 8156914547964219667

Rašyti komentarą

3 komentarai

Anonimiškas rašė...

Stai taip , gerbiamieji , kada atsitokes visos eu salys , kad vyksta tokie dalykai "demokratijos" lopsy ?...

Anonimiškas rašė...

Tai, kad tiesą sako. Kokio velnio tie lenkai lenda į kitų moterų teises, nori vaiko tai nesidaryk aborto, o kitiems neaiškink ką daryti su savo kūnu.

Anonimiškas rašė...

Koks sutapimas, kad visi pasisakantys už abortus jau yra gimę. O teksto kontekstas parodo kaip toli "nesikišimo į kitų reikalus ir nematymo to kas negimė" taktika kai kur pažengė, kad elementari tiesa kaip atrodo aborto atliekos ir tt. jau yra įžeidimas ir agresijos skatinimas. Mirtis yra mirtis. Ji yra tai, kas negrįžtama ir nepateisinama.

item