Balandžio 15 d. - susirinkimas dėl tolesnio R. Ozolo paramos fondo likimo

Balandžio 13 d. Sausio 13-osios nukentėjusiųjų draugija išplatino kreipimąsi dėl paramos telkimo neseniai mirusio Kovo 11-osios akto sig...


Balandžio 13 d. Sausio 13-osios nukentėjusiųjų draugija išplatino kreipimąsi dėl paramos telkimo neseniai mirusio Kovo 11-osios akto signataro Romualdo Ozolo įkurtam fondui. Visi, kam rūpi R. Ozolo fondo ateitis, kviečiami susirinkti balandžio 15 d. 15 val. Signatarų namuose (Pilies 25, Vilniuje).

Čia bus  aptarti būdai ir galimybės kaip galima būtų moraliai ir materialiai paremti R. Ozolo Fondą, padėti jam ir toliai leisti Lietuvos istorijos ir Kultūros žurnalą „Nepriklausomybės sąsiuviniai“ bei parengti spaudai ir išleisti šių laikų Lietuvos metraštininko neįkainojamai vertingą labai turtingą palikimą – dienoraščius ir įrašus į informacijos laikmenas.

„Būtų labai puiku, jei ši kilni R. Ozolo palikimo išsaugojimo ir įamžinimo idėja padėtų nors kuriam laikui suvienyti jėgas ir pastangas visų neabejingų savo Tėvynės likimui Lietuvos piliečių, gyvenančių Lietuvoje ir už jos ribų, o taip pat sujungti visus patriotinius demokratinius judėjimus, dažnai nesugebančius dėl asmeninių jų vadovų ambicijų ir ne visada vienodų pažiūrų kai kuriais ne ypatingai reikšmingais klausimais bendram darbui, sprendžiant svarbiausias problemas, reikšmingas mūsų Tautos ir Valstybės išlikimui, Lietuvos piliečių materialinės gerovės ir dvasinės kultūros kėlimui“, – rašoma kreipimesi.

Kreipimosi iniciatorius Sausio 13-osios nukentėjusiųjų draugijos narys Algirdas Šukys sako, jog prašymą paremti R. Ozolo fondą pažadėjo palaikyti Seimo Pirmininke Loreta Graužinienė, o Nacionalinio radijo ir televizijos vadovas Audrius Siaurusevičius pažadėjo skirti laiko R. Ozolo Fondui LRT eteryje, jei bus gautas argumentuotas didelės grupės Fondo rėmėjų pasirašytas laiškas-prašymas.

„Vienas iškiliausių Nepriklausomos Lietuvos valstybės kūrėju Romualdas Ozolas, visą savo gyvenimą pasišventusiai tarnavs Lietuvai, mums – Lietuvos žmonėms. Nors gyvenimo ir valstybinės veiklos sąlygos ne visada buvo jam palankios, jo darbštumo ir ištvermingumo dėka jam pavyko padaryti stebėtinai daug, tačiau ne viską, ką jis buvo suplanavęs ir ko siekė, nes klastinga liga pasiglemžė jo gyvybę nedovanotinai anksti. Mūsų, Romualdo Ozolo tėvynainių, šventa pareiga perimti labai reikalingų ir svarbių Lietuvai jo darbų estafetę ir pratęsti juos. Tai būtų geriausias velionio atminimo įvertinimas ir įamžinimas“, – sako A. Šukys.

Romualdo Ozolo įkurtas paramos fondas „Už teisingumą Lietuvoje“ leidžia istorijos ir kultūros žurnalą „Nepriklausomybės sąsiuviniai“. Visai neseniai pasirodė jau 10 šio leidinio numeris.

„Nepriklausomybės sąsiuviniai“ skelbia analitinius straipsnius, istorinių įvykių dalyvių liudijimus, pirmą kartą publikuojamus dokumentus apie Valstybės kūrimąsi, kovas už Nepriklausomybę. Lietuvos atgimimo istorijos įvykiai žurnale analizuojami ne iš šios dienos pozicijų, kaip tapo įprasta pastaruoju metu, bet remiantis to laiko dokumentais ir tiesioginių dalyvių liudijimais. Žurnale bendradarbiauja Nepriklausomybės Akto signatarai, Seimo nariai, akademinės bendruomenės nariai, intelektualai.

Susiję

Įvykiai 6598417318146573028
item