Žaliojo tilto skulptūros gali kelti grėsmę pėstiesiems

Vilniaus miesto Žaliojo tilto skulptūros gali kelti grėsmę pėsčiųjų saugumui – tokią išvadą padarė jas apžiūrėję Valstybinės teritorijų pl...


Vilniaus miesto Žaliojo tilto skulptūros gali kelti grėsmę pėsčiųjų saugumui – tokią išvadą padarė jas apžiūrėję Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos (VTPSI) prie Aplinkos ministerijos specialistai.


„Specialistų išvados rodo, kad šios skulptūros yra nesaugios. Kreipėmės į Vilniaus miesto savivaldybę ir tikimės, kad svarstant Žaliojo tilto skulptūrų likimą jos bus vertinamos ne tik kaip kultūros objektas, bet ir kaip grėsmė pėsčiųjų saugumui“, – ministerijos pranešime cituojamas aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

VTPSI Vilniaus teritorijų planavimo ir statybos valstybinės priežiūros skyrius informavo Vilniaus miesto savivaldybę, kad vizualiai apžiūrėjus Vilniaus miesto Žaliąjį tiltą su metalinėmis skulptūromis nustatyta, jog tilto dalys – skulptūros – gali būti avarinės būklės. Anot specialistų, Žaliojo tilto skulptūros stipriai surūdijusios, suvirinimo siūlės ištrupėjusios, figūrų dalys atitrūkusios viena nuo kitos.

Susiję

Istorijos politika 4488928888116468829
item