VU TSPMI dėstytojai ir studentai metų valstybės kūrėju išrinko Ž. Pavilionį

Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) dėstytojai ir studentai Kovo 11-osios proga paskelb...


Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų instituto (VU TSPMI) dėstytojai ir studentai Kovo 11-osios proga paskelbė labiausiai praėjusiais metais valstybės kūrimui nusipelniusį asmenį. Juo tapo Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis už nuoseklų, ryžtingą ir bekompromisį Lietuvos tapatybės ir vertybinės pozicijos kūrimą. „Nuosekliai ir suprantamai skleisdamas Lietuvos poziciją Rusijos agresyvios ekspansijos atžvilgiu, Ž. Pavilionis kūrė ir stiprino Lietuvos vertybinę tapatybę, demonstruodamas, kad Lietuva tarptautinėje erdvėje visuomet kovos už laisvę, žmonių orumą, priešinsis agresijai ir tarptautinės teisės laužymui“, – teigė apdovanojimo Komisijos narys docentas Tomas Janeliūnas.

Komisijos, sudarytos iš VU TSPMI dėstytojų, esamų ir buvusių studentų, nuomone, geopolitinių sukrėtimų ir krizių momentais itin svarbios individualios pastangos prisiimti asmeninę atsakomybę ir iniciatyvą. Ambasadorius savo aktyvia veikla ir viešais pasisakymais buvo viena ryškiausių 2014 m. Lietuvos diplomatijos asmenybių, tapo matomas ir girdimas globaliu mastu. „Visos Lietuvos diplomatijos ir asmeniškai Ž. Pavilionio pastangomis Lietuva 2014 m. reikšmingai sustiprino saugumo, politinius ir energetinius ryšius su JAV ir prisidėjo prie saugesnės ir stipresnės Lietuvos kūrimo“, – teigė T. Janeliūnas.

Sužinojęs, kad yra išrinktas „Metų valstybės kūrėju“, Ž.Pavilionis pranešime VU TSPMI bendruomenei pažymi itin vertinantis tai, kad apdovanojimas suteiktas atkurtos laisvės 25-erių metų sukakties proga. „Tai lyg kvietimas man ir visiems dar aktyviau įsijungti į būsimo Lietuvos 25-mečio kūrimą. Tikiu, kad ateityje mes matysime ne pavienius medžius, bet visumą, atsiplėšime nuo kasdienybės diktato ir sugebėsime svajoti, tikėti ne tik savimi, savo valstybe ir žmogaus orumu, bet ir savo pašaukimu Lietuvą bei pasaulį padaryti geresniu. Jau 25-erius metus lietuviai išsiskiria gebėjimu mesti iššūkį galimybių despotijai ir siekti neįmanomo. Tai įmanoma tik dėka vertybių, kurios Lietuvoje dar nėra pakankamai vertinamos ir turėtų būti puoselėjamos dar labiau.“ 

Iškilmingame Kovo 11-osios minėjime, kurio metu VU politologų bendruomenė ir žinomi visuomenės veikėjai diskutuos tema „Lietuva – laisva, demokratiška ir (ne) laiminga“, ambasadoriui bus įteikta simbolinė „Metų valstybės kūrėjo“ plyta ir  VU TSPMI dėstytojų sudarytas „Lietuvos politinės minties antologijos“ tritomis.

Be apdovanoto diplomato, VU TSPMI bendruomenė šiais metais taip pat nominavo užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, sportininkę Rūtą Meilutytę, filosofus Leonidą Donskį ir Vytautą Radžvilą, energetikos ministrą Roką Masiulį, psichiatrą Dainių Pūrą bei Nepriklausomybės akto signatarą Romualdą Ozolą.

Ši nominacija skiriama pirmą kartą, siekiant pagerbti Lietuvos valstybei ir visuomenei nusipelniusius asmenis, stiprinti pasitikėjimą valstybe ir paskatinti visuomenę domėtis politika, valstybės ir viešaisiais reikalais. Kandidatais ir kandidatėmis gali tapti Lietuvos valstybei, miesto ar vietos bendruomenės labui asmeniškai savo darbais, idėjomis, iniciatyvomis nusipelnę nepriekaištingos reputacijos politikai, valstybės tarnautojai, visuomenininkai, verslo atstovai, iniciatyvūs piliečiai. Tikimasi, kad apdovanojimas taps kasmetine tradicija.


Susiję

Įvykiai 3167025036746397627

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Chm...ar čia Marijos-Aušrinės sūnus? Gal atrodo nepagarbiai, kvailai ar net įžeidžiančiai, bet, jei vaikis augęs tokioje ideologinėje aplinkoje....Chm..Nieko asmeniško.
.Šią pavardę esu matęs tarp būsiančių kandidatų į Lietuvos prezidentus po D.G viešpatavimo. Ar jau ruošiama dirva? Kada visuomenė bus supažindinama plačiau su minimu diplomatu?

Anonimiškas rašė...

Jeigu
"VU TSPMI bendruomenė šiais metais taip pat nominavo užsienio reikalų ministrą Liną Linkevičių, sportininkę Rūtą Meilutytę, filosofus Leonidą Donskį ir Vytautą Radžvilą, energetikos ministrą Roką Masiulį, psichiatrą Dainių Pūrą bei Nepriklausomybės akto signatarą Romualdą Ozolą.",
tai VU TSPMI bendruomenės, bent šiais metais, mėgstamiausias patiekalas turėtų būti košė (jos narių galvose). Turėtų būti visiškai susipriešinusi bendruomenė, ir nemanau, kad Dievą ir Tėvynę mylinčiųjų pusė yra stipresnioji.
Vis dėlto, ar tikrai akademinė jaunuomenė pati rinko ir išrinko Ž. P.?

item