Visi piliečiai kviečiami dalyvauti konkurse „Lietuvos istorijos žinovas“

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija (LIMA) pirmą kartą organizuoja Nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“, kuris vyks 2015 m....

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija (LIMA) pirmą kartą organizuoja Nacionalinį konkursą „Lietuvos istorijos žinovas“, kuris vyks 2015 m. kovo 10 d. (antradienį) 10.00 val.

Konkursu siekiama prasmingai paminėti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimą, ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe, skatinti visuomenės bendruomeniškumą, puoselėti savo krašto tradicijų išugdytas dvasines vertybes.

Konkurse gali dalyvauti 5-12 klasių mokiniai, Lietuvos Respublikos piliečiai ir gyventojai bei išeivija. Jis vyks mokyklose ir vietinių organizacinių komitetų numatytose vietose: skatiname išnaudoti savivaldybių, muziejų,  ir bibliotekų patalpas. Vilniuje visuomenė bus kviečiama į Nacionalinį muziejų Lietuvos Didžiosios kunigaikštystės Valdovų rūmai.

Konkurso dalyviams pateikiama užduotis, apimanti visus Lietuvos istorijos laikotarpius. Užduotį sudaro atviri, trumpo atsakymo reikalaujantys, visiems dalyviams vienodi klausimai. Užduoties atlikimui skiriamos 45 minutės.

Negalintys atvykti į konkursą turės galimybę atlikti užduotį naujienų portale ,,Delfi.lt” ( 2015 m. kovo 10 dieną  12 val.) arba pramoginę užduotį – elektroninį testą – Lietuvos istorijos mokytojų tinklalapyje  pasibaigus konkursui.

Nacionalinio konkurso organizatoriai kviečia visus norinčius dalyvauti šiame konkurse. Registracijos anketą pavieniams asmenims galima užpildyti čia. Daugiau informacijos apie renginį elektroniniu paštu: [email protected] iki kovo 5 dienos.

Konkurso organizatorius sveikina ministras

Lietuvos istorijos mokytojų asociacija kviečia dalyvauti pirmą kartą organizuojamame Nacionaliniame konkurse “Lietuvos istorijos žinovas“, kuris vyks 2015 m. kovo 10 d. (antradienį) 10.00 val. Kultūros ministras Šarūnas Birutis sveikina istorijos mokytojus, sukūrusius pilietinę iniciatyvą, kuri prasmingai papildys Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 25-mečiui skirtų renginių programą.

“Šalies ir tautos istorijos pažinimas skatina entuziazmą kurti ir didžiuotis savo valstybe. Svarbu, kad kiekvienas Lietuvos pilietis suprastų, jog jo požiūris į valstybę yra varomoji mūsų šalies jėga ir nuo kiekvieno iš mūsų sprendimų priklauso jos likimas, kaip mus vertins kaimynai ir visas pasaulis” , – sako kultūros ministras ir kviečia visus dalyvauti Nacionaliniame konkurse.

Organizatorių teigimu, konkursu siekiama ugdyti nuostatą, kad kiekvienas turi gerai žinoti ir suprasti savo tautos istoriją, stiprinti tapatumo ir pasididžiavimo jausmą savo valstybe, skatinti visuomenės bendruomeniškumą, puoselėti savo krašto tradicijų išugdytas dvasines vertybes.

Plačiau apie konkursą galima sužinoti tinklalapyje www.istorijosmokytojai.lt

Susiję

Įvykiai 4623698883101648705

Rašyti komentarą

item