V. Mazuronis prašo skelbti tarptautinę G. Bumbulio paiešką

Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis kreipėsi į Lietuvos vidaus reikalų ministrą, prašydamas surasti Norvegijoje iš motinos ati...


Europos Parlamento narys Valentinas Mazuronis kreipėsi į Lietuvos vidaus reikalų ministrą, prašydamas surasti Norvegijoje iš motinos atimtą Lietuvos pilietį G. Bumbulį, nes nei vaiko artimieji, nei Lietuvos ambasada Norvegijos Karalystėje, nei Lietuvos institucijos, kurios atsakingos už vaiko teisių apsaugą, neturi jokių žinių, kur šiuo metu jis yra ir ar jam viskas gerai. Kreipimesi vidaus reikalų ministro Sauliaus Skvernelio prašoma, jei reikės, skelbti net tarptautinę vaiko paiešką.

„Tai, kad Lietuvos institucijoms buvo užkirstas kelias dalyvauti sprendžiant nepilnamečio piliečio likimą, tai, kad nebuvo sudarytos sąlygos suteikti jam mūsų valstybės paramos ir pagalbos tuo metu, kai jam to labiausiai reikėjo, yra grubus mūsų Konstitucijos pažeidimas. Imkim galų gale ir parodykime konkrečiais veiksmais, kad mums rūpi mūsų piliečiai ir kad su mūsų valstybinėmis institucijomis turi būti skaitomasi, kai yra sprendžiami mūsų vaikų klausimai“, europarlamentaras rašė savo socialinio tinklo Facebook profilyje.

Pridedame visą Valentino Mazuronio kreipimosi į vidaus reikalų ministrą tekstą:

Lietuvos visuomenės tarpe didelio pasipiktinimo sulaukė atvejis, kai Norvegijos Miorės ir Rumsdalės apskrities komisija atėmė iš Lietuvos pilietės Gražinos Leščinskienės motinystės teises ir uždraudė jai matytis su savo vaiku - Lietuvos piliečiu Gabrieliu Bumbuliu.

Teisininkai pabrėžia, jog Miorės ir Rumsdalės apskrities komisija nėra teisinis organas, tačiau jai suteikta teisė priimti sprendimus dėl vaikų globos klausimų. Kaip buvo pranešta, G. Leščinskienė ketina skųsti komisijos sprendimą Norvegijos teismui, o vėliau kreiptis ir į Žmogaus teisių teismą Strasbūre.

Pabrėžtina, jog Norvegijos institucijos atsisako bendradarbiauti su Lietuvos vaiko teisių apsaugos institucijomis bei diplomatinėmis atstovybėmis, neteikia joms informacijos apie Lietuvos piliečio G. Bumbulio buvimo vietą, neleidžia nei šių institucijų atstovams, nei G. Bumbulio artimiesiems susitikti, bendrauti, bei įsitikinti, jog yra užtikrinami jo interesai ir saugumas.

Gerbiamas ministre, atsižvelgiant į tai, kad Lietuvos Respublikos pilietis G. Bumbulis yra dingęs Norvegijos Karalystėje, nežinant kur ir su kuo jis gyvena šiuo metu, prašau Jūsų ir Jums pavaldžių institucijų pasitelkus visas turimas priemones, įskaitant ir tarptautinės paieškos paskelbimą, jį surasti ir imtis visų priemonių, kad LR pilietis būtų grąžintas į Lietuvą.


Susiję

Užsienio politika 8887349052049532508

Rašyti komentarą

item