Slovėnijos parlamentas įteisino tos pačios lyties „santuokas“

Slovėnijos parlamentas antradienį įteisino tos pačios lyties asmenų „santuokas“, suteikdamas joms tas pačias teises kaip ir santuokoms t...


Slovėnijos parlamentas antradienį įteisino tos pačios lyties asmenų „santuokas“, suteikdamas joms tas pačias teises kaip ir santuokoms tarp vyro ir moters.

Teisės aktą pasiūlė opozicijos aljansas „Vieningoji kairė“, tačiau jį palaikė ir pagrindinė valdančiosios koalicijos narė – Miro Ceraro partija, kaip ir kitos centro kairiosios partijos.

Posėdžio metu šalia parlamento vyko kelių tūkstančių žmonių protestas, kurio meto teigta, kad bus teikiamas prašymas surengti referendumą, siekiant užblokuoti naująją pataisą.

Slovėnijoje, norint surengti referendumą, reikia surinkti bent 40 tūkst. balsavimo teisę turinčių piliečių parašų.



Susiję

Pasaulis 8269369303177412484

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Įteisinimas nesamonių - nieko nereiškia. Juk taip tik apsijuokė, nes pademonstravo, kad nesuvokia šeimos, kaip santuoka įforminamos natūralios institucijos galinčios užtikrinti žmonių giminės tęstinumą, nuo instinktu grįsto piktnaudžiavimo tam skirta priemone. Čia tas pats, kas nesuvokti, kuo skiriasi penis nuo piršto...

ale, rašė...

Pritariu 2015-03-07 16:34.
Tokie absurdai galimi tik tarp berazumių, kurie įsivaizduoja, neva, turi prasmę bet kokio absurdo įteisinimas, kuris dėl to formalumo jau, neva, tampa privalomu visiems. Psichams juk nė mintis neužplaukia į galvą, kad teisė - tai tik kaip praktiškai pasiteisinantis momentas turi prasmę. Teisę/įstatymą-dėsnį galima tik atrasti, t. y., išsiaiškinti, kas turi prasmę. O jau tai galima ir paskelbti kaip taisyklę/įstatymą, ir remti šitaip prasmingai besielgiančius. Dabar gi, nevispročiai elgdamiesi kvailai ir beprasmiškai drįsta reikalauti deramai besielgiantiems priklausančios paramos. Ir kai negauna neužsitarnauto atlygio, jie tai priima kaip diskriminaciją jų atžvilgiu. Nu, ko norėti daugiau iš tokių psichų?

item