Seimas nusprendė, kad Lietuvoje ir vėl bus šaukiama į kariuomenę

Ketvirtadienį Seimas svarstė Valstybės gynimo tarybos siūlymą Lietuvoje penkeriems metams grąžinti pradinę karo tarnybą. Po pateikim...


Ketvirtadienį Seimas svarstė Valstybės gynimo tarybos siūlymą Lietuvoje penkeriems metams grąžinti pradinę karo tarnybą.

Po pateikimo Seimas pritarė siūlymui grąžinti šaukimus į pradinę karo tarnybą. Už tai balsavo 112 Seimo narių, 3 idėjai nepritarė, 5 susilaikė.

Į privalomąją pradinę karo tarnybą kasmet planuojama šaukti 3–3,5 tūkst. 19–26 metų jaunuolių. Taip pat užsimenama, kad į tarnybą gali būti šaukiami ir aukštųjų mokyklų absolventai iki 38 m.



Susiję

Politika 8835335042330443239

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

Vienas geras pažįstamas neblogą, mano galva, mintį iškėlė: jei atitarnavusiems būtų garantuojama nemokama vieta studijuoti bet kurioje Lietuvos aukštojoje mokykloje, padidėtų jaunuolių motyvacija tarnauti (ko gero, nereiktų jokių loterijų - užtektų savanorių), padidėtų tarnaujančiųjų intelekto vidurkis (nes tarnautų ketinantys studijuoti) ir padidėtų studijuojančiųjų patriotizmo lygis. Aišku, yra galima problema - "silpnesni" studentai, kurie kitomis sąlygomis "nepraeitų konkurso", bet tokių ir taip užtenka, o kad jie neišstumtų kitų, juos į tas nemokamas vietas galima priimti papildomai, o ne vietoj kitų studentų. Plius, būtų garantuotas tik priėmimas, o toliau jau studentams patiems tektų stengtis "išsilaikyti", tad visiškai negabūs net ir nestotų, nes suprastų, kad "nepaveš".

item