Politologas: Vokietija pasiruošusi paaukoti Ukrainą

Dabartinės sankcijos Rusijai yra tik fasadinės, nes žlugdyti šios šalies nenori Vokietija, kurios balsas šiuo klausimu ir yra esminis, „...


Dabartinės sankcijos Rusijai yra tik fasadinės, nes žlugdyti šios šalies nenori Vokietija, kurios balsas šiuo klausimu ir yra esminis, „Žinių radijui“ penktadienį sakė politologas Bernaras Ivanovas.

„Kai iš Vokietijos pusės yra politinė valia priimti sankcijas, jos yra priimamos. Kitas dalykas – pačių vokiečių žurnalistai paskutinėse publikacijose pastebi, kad tos sankcijos, kurios buvo priimtos anksčiau, yra labai švelnios ir kad Vokietija nenorėjo ir nenori žlugdyti Rusijos. Sankcijos yra daugiau imitacinio pobūdžio, tai yra visiškai sąmoningas didžiųjų valstybių – Europos Sąjungos ir Vokietijos – sprendimas“, - laidoje „Aktualioji valanda“ penktadienį sakė B. Ivanovas.

Pasak jo, nesutarimais tarp ES šalių dėl sankcijų tik prisidengiama:

„Kai iš Vokietijos yra noras stabdyti kažkokius projektus energetiniame sektoriuje, kur susikerta Vokietijos ir Rusijos interesai, ten yra be jokių diskusijų ir Vengrijos premjero nuomonės sprendimai priimamai ir blokuojami projektai. Kai nėra politinės valios ir noro, kalbama apie pozicijų nesuderinamumą“, - teigė politologas.

B. Ivanovo teigimu, Vokietija nenori taikyti sankcijų ir ji pasiruošusi paaukoti Ukrainą:

„Ar bus susitarimas su Putinu, nes bendroje sumoje reikalingas ir Obama, kad būtų priimtas sprendimas dėl padalijimo naujo Europos žemėlapio, o Obama to kategoriškai nenori – jokių naujų linijų braižymų, jokių naujų padalijimų, o Putinas to siekia tiesiog primygtinai. Kol to nėra, vyksta tai, kas dabar vyksta, o Vokietija žiūri savo ekonominių interesų“, - teigė jis.

Susiję

Pasaulis 7121213136129481119

Rašyti komentarą

item