Nuo tilto Kaune nuimta paskutinė plokštė su sovietine simbolika

Ant Vytauto Didžiojo (buvusio Aleksoto) tilto Kaune nebeliko nė vienos plokštės su sovietine simbolika. Artimiausiu metu reljefinės plok...


Ant Vytauto Didžiojo (buvusio Aleksoto) tilto Kaune nebeliko nė vienos plokštės su sovietine simbolika. Artimiausiu metu reljefinės plokštės su sovietiniais herbais ir žvaigždėmis bus saugomos bendrovės „Kauno švara“ patalpose.

Darbus konkursą laimėjusi bendrovė „Švykai“ pradėjo prieš kiek daugiau nei savaitę. Pasak bendrovės direktoriaus, darbininkai ne kartą susidūrė su nenumatytomis kliūtimis. „Vieno pilono viduje yra likęs tilto pakėlimo mechanizmas, todėl negalėjome iš vidaus prieiti prie varžtų. Teko ieškoti kitų sprendimų. Nepaisant visų sunkumų, šeštadienį vakare nuėmėme paskutinę plokštę ir darbai jau beveik baigti“, – sakė bendrovės „Švykai“ direktorius Vytautas Švykas.

„Praėjusių metų gruodį, kai paveldosaugininkai pagaliau ryžosi sovietinę tilto simboliką išbraukti iš saugotinų vertybių sąrašo, iškėlėme tikslą sovietinius herbus ir žvaigždes pašalinti iki Kovo 11-osios. Džiaugiuosi, kad patikimas rangovas įvykdė mūsų iškeltus tikslus. Dabar pradėsime diskusijas su visuomene apie tai, kas ant tilto pilonų turėtų būti vietoj pašalintų sovietinių reliktų“, – teigė Kauno meras Andrius Kupčinskas.

Nuėmus plokštes ant visų tilto pilonų iškeltos Kauno ir Lietuvos vėliavos.


Susiję

Istorijos politika 8701272423051542973

Rašyti komentarą

item