Naikinamas Migracijos departamentas

Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtam migracijos procesų optimizavimo ir migracijos sistemos pertvarkos p...


Vyriausybė trečiadienį pritarė Vidaus reikalų ministerijos parengtam migracijos procesų optimizavimo ir migracijos sistemos pertvarkos planui, kuriame siūloma naikinti Migracijos departamentą, o jo funkcijas perduoti Policijos departamentui ir Valstybės sienos apsaugos tarnybai (VSAT).

„Tai, kaip šiandien veikia migracijos sistema, mūsų absoliučiai netenkina. Norint sureguliuoti procesus būtinos radikalios pertvarkos – tokias ir siūlome. Esu įsitikinęs, kad jas įgyvendinus bus pamirštos problemos dėl leidimų išdavimo, asmenų patikros bei kitos. Nekalbu jau apie tai, kad bus atsisakyta daugybės dubliuojančių funkcijų, sutaupyta lėšų, o pati sistema veiks skaidriai bei efektyviai“, – sako vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis.

Kaip rašoma Vidaus reikalų ministerijos pranešime, pertvarkos tikslas – optimizuoti migracijos procesų valdymą, sukuriant vientisą organizacinę sistemą, kuri būtų pagrįsta aiškiais pavaldumo ir koordinavimo ryšiais, su griežtai apibrėžta institucijų atsakomybe migracijos politikos įgyvendinimo srityje.

Pagal naująjį planą Migracijos departamentą numatoma likviduoti, panaikinant 80 pareigybių, dalį jų perskirstant Policijos departamentui ir VSAT, kuriems perduodamos Migracijos departamento vykdytos funkcijos.

Policija bus atsakinga už imigracijos politikos įgyvendinimą ir Lietuvos Respublikos pilietybės procedūrų vykdymą: asmens dokumentų išdavimą Lietuvos piliečiams, sprendimų dėl dokumentų išdavimo užsieniečiams priėmimą ir dokumentų išdavimą, taip pat vykdys funkcijas, susijusias su nacionalinių vizų išdavimu, Lietuvos Respublikos pilietybės procedūrų užbaigimu, bei tvarkys užsieniečių, kuriems draudžiama atvykti į Lietuvos Respubliką, sąrašą. Tam policijai reikėtų 30 papildomų pareigybių.

VSAT bus atsakinga už prieglobsčio procedūrų vykdymą, užsieniečių grąžinimą ir išsiuntimą bei vykdys centrinės institucijos, atsakingos už konsultacijas dėl vizų, funkcijas. Tam tarnybai reikėtų 13 papildomų pareigybių.

Pertvarką planuojama įgyvendinti iki 2016 m. sausio 1 d.


Susiję

Politika 192362663252818254
item