Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas pritarė Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos brigados steigimui

Vakar Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), kaip papildomas komitetas, svarstė įstatymo „Dėl Lenkijos Respublikos Vyri...


Vakar Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas (NSGK), kaip papildomas komitetas, svarstė įstatymo „Dėl Lenkijos Respublikos Vyriausybės, Lietuvos Respublikos Vyriausybės ir Ukrainos Ministrų Kabineto susitarimo dėl bendro karinio vieneto įsteigimo ratifikavimo“ projektą.

„Šiuo susitarimu yra numatoma karinio vieneto – bendros karinės brigados (LITPOLUKRBRIG) paskirtis, struktūra, štabo vieta, įvairūs teisiniai niuansai. Manome, kad brigados formatas leis perduoti sukauptą karių ir karinių dalinių mokymo gerąją patirtį partneriams – Ukrainos kariams. Galime prisiminti, kad analogiškas LITPOLBAT projektas prisidėjo prie Lietuvos kariuomenės vystymosi, nes kaimynai lenkai jau anksčiau buvo įstoję į NATO“, – po posėdžio sakė NSGK pirmininkas Artūras Paulauskas.

Susitarime numatoma, kad brigada turi būti pasirengusi dalyvauti tarptautinėse operacijose, vykdomose remiantis Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos mandatu. Įstatymo projektui komiteto nariai pritarė bendru sutarimu. Artimiausiu metu bus tęsiamas svarstymas pagrindiniame Užsienio reikalų komitete.

Susiję

Politika 3141044969837679303

Rašyti komentarą

item