Vilniuje vyko tautinės Kovo 11-osios eitynės „Tėvynei“

Kovo 11 d., 16 val. Vilniuje nuo Katedros aikštės pajudėjo Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) ir Lietuvių tautinio centro (LTC) r...


Kovo 11 d., 16 val. Vilniuje nuo Katedros aikštės pajudėjo Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos (LTJS) ir Lietuvių tautinio centro (LTC) rengiamos jau tradicija tapusios kasmetinės Kovo 11-osios patriotines eitynes „Tėvynei“.

Gedimino prospektu eisena patraukė link Seimo rūmų kur bus sakomos kalbos, giedamas valstybės himnas.

Eisenos priekyje buvo nešamas transparantas su Ukrainos ir Lietuvos simboliais ir užrašu „Už mūsų ir Jūsų laisvę“.  Eitynių dalyviai nešė plakatus: „Lietuviais norime ir būt…“, „Didžiuojuosi, jog esu lietuvis!“. Aidėjo tautinės dainos ir skanduotės:

„Lietuva – lietuviams“, „Tautinė valstybė – socialinė lygybė“, „Lietuva, Lietuva!“.

Eisenoje dalyvavo Latvijos partijos Nacionalinis susivienijimas atstovas, žymus disidentas, Helsinkio 86 grupės narys ir vienas pirmųjų išdrįsusių iškelti Latvijos vėliavą sovietmečiu Konstantinas Pupuras.

Taip pat žygiavo Estijos konservatyviosios liaudies partijos atstovai, svečiai iš Didžiosios Britanijos, Baltarusijos, Ukrainos.

Kaip visada šį renginį prižiūrėjo gausios policijos pajėgos.

„Lietuva prieš 25 metus atkūrė savo Nepriklausomybę, o prieš 15 metų tautinis jaunimas pradėjo minėti Kovo 11-ąją patriotinėmis eitynėmis šalies sostinės – Vilniaus centre. Šios eitynės – tai patriotinio jaunimo laisvės proveržis, iššūkis viso pasaulio globalistams bei kosmopolitams, siekiantiems suniveliuoti, sunaikinti tautas, nacionalines kultūras, paversti laisvas ir išdidžias Europos tautas pilka mase be savo istorijos, be kalbos, be identiteto, be šaknų“, – teigia eitynių rengėjai.


Susiję

Istorijos politika 5118093925231682786
item