Išrinkti į savivaldybių tarybas Seimo nariai jose dirbti neketina

Didžioji dalis į savivaldybių tarybas išrinktų parlamentarų jose dirbti neketina ir žada likti Seime.  Atsisakyti mandatų ketina tik tie...


Didžioji dalis į savivaldybių tarybas išrinktų parlamentarų jose dirbti neketina ir žada likti Seime.  Atsisakyti mandatų ketina tik tie, kurie sekmadienį gali tapti merais.

Į savivaldybių tarybas iš viso išrinkta dvylika Seimo narių. Penki iš jų dar turi galimybę tapti ir savivaldybių merais. Jei į tarybas išrinkti parlamentarai liks Seime, jiems nebus grąžintas kiek didesnis nei tūkstančio trijų šimtų šešiasdešimties eurų užstatas.

Tuo metu iškovota vieta tarybose pereis kitam sąrašo nariui. Politologai tokį parlamentarų žingsnį vadina morališkai neteisingu, nes dalis rinkėjų balsuoja tikėdami, kad išrinktas asmuo ateis dirbti į tarybą ir atsisakys Seimo nario mandato.

Tuo metu dalis LRT Radijo kalbintų parlamentarų sako, jog dar prieš rinkimus deklaravo, kad liks dirbti Seime, o sąrašuose buvo tik dėl to, kad palaikytų partiją. Kiti teigia, jog tikėjosi tapti merais.


Susiję

Politika 7506230140409861430

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Taigis, taigis....Gerbiamas Puteikis irgi įlipo į šitą purvo bliūdą. Norint būt VEDLIU į ''šviesią ateitį'' reikia laikytis ir taisyklių skaidrių.

Anonimiškas rašė...

Seimas taip ir nepanaikino "mandatų perleidimo" mechanizmo - ko čia stebėtis. Problema, beje, ne vien Seimo nariai, bet ir seniūnai bei visokie ten savivaldybės pavaldume esantys direktoriai - jų išrinkta šimtais. Taip deputatais taps neišrinkti asmenys - neligitimai.

item