EK vadovas siūlo kurti ES kariuomenę

Europos Komisijos (EK) vadovas Jeanas Claude`as Junckeris pareiškė, kad ES reikia sukurti savo bendrą kariuomenę. Jis teigė esą tai padė...


Europos Komisijos (EK) vadovas Jeanas Claude`as Junckeris pareiškė, kad ES reikia sukurti savo bendrą kariuomenę. Jis teigė esą tai padėtų susigrumti su grėsmėmis iš Rytų ir apginti Europos vertybes.

„Ši Europos armija nebūtų panaudota tuoj pat, tačiau ji perduotų Rusijai žinutę, kad mes esame pasiryžę ginti savo vertybes.“,– sakė Junckeris.

Praėjusį mėnesį Vokietijos gynybos ministrė Ursula von der Leyen pareiškė, kad jei „ne jos vaikai, tai anūkai gyvens Jungtinėse Europos Valstijose, kurios turės savo kariuomenę“.



Susiję

Pasaulis 5955218440257917340

Rašyti komentarą

6 komentarai

Pikc rašė...

Globalistai nerimsta. Gynybinė organizacija yra NATO, o ne ES. Šitie fruktai kacapstano grėsmę bando naudoti kaip svertą tolesnei federalizacijai. O dėl jų "vertybių" - tai tokia kariuomenė greičiausiai būtų naudojama nacionalistiniams judėjimams slopinti ir pederastų paradams saugoti. :) Trumpai tariant, būtų kaip sovietų kariuomenė naudojama "vidaus tvarkai palaikyti".

Anonimiškas rašė...

Gerai pastebėjot. Visiškai sutinku su jumis.

Anonimiškas rašė...

Žinoma, ta ES kariuomenė ne tam , kad susigrumtų su rusais.

Anonimiškas rašė...

Puki idėja. Ateityje ES taps federacija. Tad pats laikas kurti bendrą kariuomenę (kaip ir bendrą ES dplomatinių atstovybių tinklą).
Nacionalinės kariuomenės nėra efektyvu, tad jas palaipsniui turėtų pakeisti galingos federalinės ES ginkluotosios pajėgos.

Anonimiškas rašė...

Na taip. Šiame pranešime kalbama, kad ES pajėgos nebūtų dabar panaudotos prieš Rusiją. Jei jos teoriškai planuojamos panaudoti prieš Ukrainą (jei kartais Rusija nebepajėgtų šantažuoti Ukrainos), logiška netiekti Ukrainai jokių ginklų. Viskas stoja į savo vietas.

Anonimiškas rašė...

Durnumo Briuselio klerkams netrūksta nei vienam. Tai tik rodo, kad kairieji Europoje jau smarkiai įsigalėję. Nes prieš Trampą` ir prieš NATO būtent jie šokinėja. Putinas trina rankomis. Nes - nesukurs jokios kariuomenės ta suš..., atsiprašau, jau pūvanti ES. Ji nesusitvarko elementarios savo ekonomikos su mediniu euru, nesusitvarko su pačių sukelta chaotiška imigracija. O nori "galingos" :))) armijos. Nespės, bus nupūsti nuo valdžios pirmiau, nei susapnuos galingą ES armiją.

item