Čekija gali atiduoti Lenkijai dalį savo teritorijos

Kai kurios žemės, priklausančios Čekijai, netrukus gali atitekti Lenkijai. Kaip pranešė ketvirtadienį Didžiosios Britanijos leidinys &qu...


Kai kurios žemės, priklausančios Čekijai, netrukus gali atitekti Lenkijai. Kaip pranešė ketvirtadienį Didžiosios Britanijos leidinys "The Telegraph", tai pareiškė Čekijos premjeras Bohuslavas Sobotka.

"Lenkija atgaus savo žemes. Šiuo metu susitarimo detalės yra konfidencialios, todėl aš nieko negaliu išsamiau komentuoti", - sakė B. Sobotka.

Čekijos valdžia tokį sprendimą aiškina "noru išsaugoti gerus santykius su šiaurine kaimyne". Ji pranešė jau pateikusi atitinkamą pasiūlymą Lenkijai. Apie oficialiosios Varšuvos reakciją kol kas nieko nežinoma.

Leidinio nuomone, omenyje turimos 3,68 kvadratinio kilometro ploto ginčijamos teritorijos Čekijos šiaurėje - Moravijoje ir Bohemijoje. Lenkai ne kartą reiškė pretenzijas į šias žemes, kurios, jų nuomone, neteisėtai atiteko Čekoslovakijai po Antrojo pasaulinio karo.

"The Telegraph" taip pat praneša, jog Čekijos valdžios atstovai ne kartą siūlė Lenkijai materialinę kompensaciją už ginčijamas žemes, bet Lenkija nesutiko su tokiu klausimo sprendimu.


Susiję

Pasaulis 4517559174433024865
item