Vilnijoje bus kuriamos naujos lietuviškos ikimokyklinio ugdymo grupės

Švietimo ir mokslo ministerija, atsižvelgdama į Vilniaus rajone gyvenančių tėvų prašymus, šiemet planuoja įkurti naujas grupes lietuvių ...


Švietimo ir mokslo ministerija, atsižvelgdama į Vilniaus rajone gyvenančių tėvų prašymus, šiemet planuoja įkurti naujas grupes lietuvių ugdomąja kalba ikimokyklinio amžiaus vaikams ministerijai pavaldžiose įstaigų patalpose Bukiškėse, Bendorėliuose, Juodšiliuose. Avižieniuose ministerija šiemet atidarys naują darželį.

„Nors darželiais privalo rūpintis savivaldybės, ministerija, matydama didžiulį ikimokyklinio ugdymo vietų stygių Vilniaus mieste ir aplink jį, kuria naujas grupes savo pavaldumo švietimo įstaigose Vilnijos krašte. Sulaukiame daug prašymų sudaryti sąlygas ugdyti ikimokyklinukus valstybine kalba, nes artimiausi lietuviški darželiai yra perpildyti“, – sako švietimo ir mokslo ministras prof. Dainius Pavalkis.

2015 m. pabaigoje Švietimo ir mokslo ministerija numato baigti statyti ir atidaryti vaikų darželį Avižieniuose.

Šiemet taip pat planuojama atidaryti trečią ikimokyklinio ugdymo grupę Juodšilių „Šilo“ gimnazijoje. Riešės gimnazijos Bukiškių skyriuje neseniai duris atvėrė jau trečia ikimokyklinukų grupė ir formuojama dar viena.

Švietimo ir mokslo ministerija 2011–2014 m. laikotarpiu įsteigė ir išlaiko 22 naujas ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo grupes Juodšilių, Vaidotų, Bukiškių, Bendorėlių, Sudervės, Rudaminos, Čekoniškių, Lavoriškių gyvenvietėse. Šiuo laikotarpiu ikimokyklinio ugdymo grupės taip pat buvo įsteigtos Šalčininkų Lietuvos tūkstantmečio gimnazijoje ir Butrimonių pagrindinėje mokykloje.

Švietimo ir mokslo ministerija koordinuoja 14 Pietryčių Lietuvos mokyklų. Trylikoje mokyklų veikia ikimokyklinio ar priešmokyklinio ugdymo grupės. 2014–2015 mokslo metais čia ugdomi 573 ikimokyklinukai ir 146 priešmokyklinukai, iš viso – 719 vaikų.

Susiję

Ugdymo politika 8726870550951181010

Rašyti komentarą

item