Vasario 16-oji Kaune tradiciškai pagerbta eisena

Kaune pirmadienį jau penktus metus iš eilės vyko Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos organizuojama eisena, skirta Lietuvos valstybės atkū...


Kaune pirmadienį jau penktus metus iš eilės vyko Lietuvių tautinio jaunimo sąjungos organizuojama eisena, skirta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Eisena 14 val. pajudėjo nuo Ramybės parko ir tęsėsi iki Rotušės aikštės. Renginys, kuriam buvo gautas Kauno miesto savivaldybės leidimas, praėjo ramiai, be jokių incidentų. Iš viso eisenoje jos pradžioje dalyvavo keli šimtai žmonių, tačiau prisijungus nemažai daliai praeivių, minia išaugo iki maždaug 2 tūkst.

Po maždaug valandos nuo eisenos pradžios buvo pasiekta Rotušės aikštė, kur surengtas mitingas. Beje, renginyje dalyvavo ir prieštaringai vertinamas Simono Vyzentalio centro atstovas Efraimas Zurofas. 

Eisenos metu skambėjo patriotiniai šūkiai, renginio dalyviai ėjo nešini plakatais ir vėliavomis, buvo paleistas trispalvis - geltonos, žalios ir raudonos spelvų - dūmų užtaisas. Taip pat skambėjo ir Ukrainą palaikantys šūkiai. Kovo 11-ąją analogiškas renginys planuojamas ir Vilniuje.

Tautiškai nusiteikęs jaunimas vėl „tikrino“ kauniečių patriotizmą

„Taip, yra keli marginalai iš Izraelio, kurie mėgina gadinti mūsų šventę, bet jiems nepavyks. Jie piktinasi Juozo Ambrazevičiaus - Brazaičio (1941 m. sukilimo vadas) atvaizdu plakate. Bet juk šis Lietuvai nemažai nusipelnęs žmogus yra reabilituotas JAV teisininkų, tai nereikėtų jo kaltinti kažkokiu kolaboravimu su naciais“, - sakė J. Panka.

„Aktualus dabar ir Ukrainos klausimas, mes išreiškiame paramą broliams ukrainiečiams. Taip, mes šiandien švenčiame, bet brolių nepamirštame. Kas ten pas juos vyksta, yra liūdna ir baisu, to neturėtų būti. Ukraina, kaip ir Lietuva, turi tvarkytis pati, be įsikišimo iš išorės. Ir, žinoma, būti laisva“, - sakė J. Panka.

Vaizdo reportažą iš eisenos galite rasti Pro Patria Facebook'o puslapyje.


Susiję

Politika 2611299703215791068

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

Palaikome tautinį jaunimą, drąsiai švęskime Lietuvos valstybės šventes, didžiuokimės, kad gyvename laisvoje Lietuvoje. Kauniečiai apsnūdo - galėjo prisijungti ir visuomeniškose eitynėse, o ne tik pastovėti valdiškuose renginiuose.

item