Popiežius Lietuvos vyskupams: ginkite šeimą nuo destabilizuojančių ideologijų

Popiežius susitiko su Lietuvos vyskupais jų Ad limina visito metu. Tekste, įteiktame vyskupams, popiežius teigė, jog nors orumas ir ...


Popiežius susitiko su Lietuvos vyskupais jų Ad limina visito metu.

Tekste, įteiktame vyskupams, popiežius teigė, jog nors orumas ir laisvė buvo ypač varžomi sovietinės okupacijos laikais, tačiau priminė, kad ir dabar reikia kovoti su sekuliarizmu bei reliatyvizmu. Šventasis Tėvas išreiškė padėką Lietuvos vyskupams už jų herojišką kovą sovietinės okupacijos metu (ne vienas dabartinis Lietuvos vyskupas stipriai nukentėjo nuo sovietų valdžios), bet palinkėjo nenustoti kovoti ir dabar.

Popiežius taip pat priminė vyskupams, jog jie turi būti labai atsargūs, nes Lietuva dabar yra Euro zonos dalis ir yra atviresnė „ideologijoms, kurios silpnina šeimą".

Galiausiai, Pranciškus perspėjo, jog nors Lietuva ir patyrė greitą ekonomikos augimą, čia neturėtų būti pamirštami labiausiai materialinių gėrybių stokojantys žmonės.

Savo ruožtu, vyskupai kelis kartus pakvietė popiežių atvykti į Lietuvą, primindami popiežiaus Jono Pauliaus II vizito Lietuvoje svarbą.

Romereports.com




Susiję

Religija 7467634739486211794

Rašyti komentarą

item