Pasirašykite peticiją dėl šeimos popiežiui Pranciškui: tai jau padarė kardinolai, vyskupai, politikai, akademikai

Keli kardinolai ir arkivyskupai, daugybė akademikų ir net Afrikos karalius jungiasi į šeimą ginantį aljansą prašydami popiežiaus Pranciš...


Keli kardinolai ir arkivyskupai, daugybė akademikų ir net Afrikos karalius jungiasi į šeimą ginantį aljansą prašydami popiežiaus Pranciškaus „išsklaidyti tarp tikinčiųjų vis augančias abejones“ dėl Bažnyčios mokymo apie seksualumą, o dar konkrečiau, apie santuokos šventumą ir homoseksualių santykių nuodėmingumą.

Tarp daugiau nei 100 tūkst. pasirašiusiųjų yra kardinolai Raymondas Burke'as iš JAV, Jorge Arturo Medina Estevezas iš Čilės, Janis Pujatsis iš Latvijos, arkivyskupai Wolfgangas Haasas iš Lichtenšteino bei Aldo di Cillo Pagotto iš Brazilijos.

Parašus visame pasaulyje renka 30 už šeimą ir gyvybę kovojančių organizacijų, pasivadinusių pavadinimu „Šeimos balsas“.

Peticija yra pagarbi popiežiui Pranciškui ir vengia asmeninių kaltinimų, ji smerkia chaosą, kuris kilo praėjusiame ekstraordinariniame vyskupų sinode dėl šeimos.

Pateikiame iš anglų kalbos išverstą peticijos tekstą:

Šventasis Tėve,

Laukdami 2015 metų spalį vyksiančio sinodo, mes kreipiamės į Jūsų Šventenybę tam, kad išreikštume savo baimes ir viltis, liečiančias šeimos ateitį.

Mūsų baimės kyla dėl dešimtmečiais besitęsiančios seksualinės revoliucijos, remiamos daugybės galingų organizacijų, politinių jėgų ir populiariosios žiniasklaidos priemonių. Nuosekliai dirbama norint paneigti patį šeimos, pagrindinės visuomenės ląstelės, egzistavimą. Nuo pat vadinamosios 1968 metų Sorbonos revoliucijos, mums sistematiškai ir iš lėto buvo brukamos idėjos, priešingos apreikštam ir prigimtiniam įstatymui, taip padarant įmanomais baisius dalykus, pavyzdžiui, genderizmo teorijos mokymą vaikams jau nuo mažų dienų.

Katalikų mokymas apie Šeštąjį Dievo Įsakymą šviečia tarsi švyturys prieš nelaimę nešančius ideologinius sumanymus. Šis švyturys patraukia daug žmonių, jau išsekintų hedonistinės propagandos, prie tyro ir vaisingo šeimos modelio, atitinkančio prigimtinį įstatymą ir Evangeliją.

Jūsų Šventenybe, dėl daugybės pasirodžiusios informacijos, skirtos paskutiniam sinodui, mes su skausmu pastebime, jog milijonams tikinčių katalikų šio švyturio šviesą užtemdė antikrikčionių lobistų puolimas. Mes pastebime vis augančią sumaištį dėl atsiradusios galimybės, jog yra atviras kelias pažeidimui - kad Bažnyčia pripažins svetimavimą, leisdama išsiskyrusiems ir antrą kartą „susituokusiems“ katalikams priimti Šventąją Komuniją ir net kad pripažins homoseksualias sąjungas, nors tokios praktikos yra visiškai priešingos tiek apreikštam, tiek prigimtiniam įstatymui.

Paradoksalu, bet mūsų viltis kyla dėl šios sumaišties. Šiomis aplinkybėmis gali išgelbėti tik Jūsų Šventenybės tartas žodis, tarp tikinčiųjų išsklaidantis šią sumaištį. Tai sustabdytų Jėzaus Kristaus mokymo iškraipymą ir išblaškytų tamsą, kybančią virš mūsų vaikų ateities, kuri kils, jei šis švyturys jiems nebešvies.

Šventasis Tėve, mes maldaujame Jūsų tarti šį žodį. Mes tai darome iš visos širdies, atsidavusios Jums ir Tam, kurį Jūs reprezentuojate. Darome taip būdami tikri, kad Jūsų žodis niekada neatskirs pastoracinės praktikos nuo Jėzaus Kristaus ir Jo ganytojų palikto mokymo, tai tik padidintų sumaištį. Jėzus mus labai aiškiai mokė, kad tarp gyvenimo ir tiesos turi būti darna (Jonas 14:6-7); Jis taip pat mus perspėjo, kad vienintelis būdas nenupulti yra praktikuoti Jo doktriną (Matas 7:24-27).

Prašydami Jūsų apaštališko palaiminimo, mes Jus užtikriname, kad melsimės Šventajai Šeimai - Jėzui, Marijai ir Juozapui - prašydami apšviesti Jūsų Šventenybę šiomis ypatingai svarbiomis aplinkybėmis.

Pasirašyti peticiją galite čia: https://www.lifesitenews.com/petitions/pope-francis-appeal

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją.


Susiję

Religija 6037815811398306891

Rašyti komentarą

item