Pagrindinė demografinės krizės Rusijoje priežastis - bauginantis atliekamų abortų skaičius

Nors demografai tarpusavyje aršiai diskutuoja apie Rusijos demografinę krizę, nėra jokių abejonių, kad Rusijos populiacija patyrė labai s...

Nors demografai tarpusavyje aršiai diskutuoja apie Rusijos demografinę krizę, nėra jokių abejonių, kad Rusijos populiacija patyrė labai stiprų nuosmukį nuo Sovietų Sąjungos griūties. Laikraštis Japan Times teigia:

Rusijos populiacija mažėja nuo 10 dešimtmečio, paveikta mažėjančio gimstamumo ir gyvenimo trukmės trumpėjimo, ką iššaukė Sovietų Sąjungos griūties chaosas. Dabar Rusijoje gyvena 142,5 mln žmonių, o 1991 metais jų buvo 148,7 mln.

Maždaug per 20 metų Rusijos populiacija sumažėjo 4%. Santykinai mažus Rusijos gimstamumo rodiklius didele dalimi lemia Rusijoje atliekamų abortų skaičius. Remiantis 2013 metų JT Pasaulio abortų politikos diagrama, Rusijoje buvo padaromi 37,4 abortai 1000-iui 15-44 metų amžiaus moterų. Šis skaičius yra didžiausias iš visų pasaulio šalių, kurių duomenys prieinami.

Pirmajame istorijoje Rusijos Stačiatikių bažnyčios vadovo kreipimesi į Dūmą, patriarchas Kirilas abi problemas - aukštus abortų rodiklius ir žemą gimstamumą - susiejo kartu. Jis ragino mažinti šį „bauginančiai didelį“ abortų skaičių.

Jei įtampa tarp Rusijos ir Vakarų Europos/JAV tęsis, bus įdomu stebėti, ar ši įtampa privers Rusiją griežtinti savo abortų įstatymus. Tai būtų bent ruoželis šviesos dabartinėje dramatiškoje situacijoje Rytų Europoje.

Parengta pagal Mercatornet.com informaciją.



Susiję

Pasaulis 7827779201930684548

Rašyti komentarą

item