Norvegai lietuvei vaiko negrąžins ir net neleis su juo matytis

Asociatyvi nuotrauka Norvegijos Moldės miesto apskrities komisija „Fylkesnemnda“ šiandien paskelbė vienbalsiai nusprendusi atimti septy...

Asociatyvi nuotrauka
Norvegijos Moldės miesto apskrities komisija „Fylkesnemnda“ šiandien paskelbė vienbalsiai nusprendusi atimti septynmečio sūnaus globos teises iš jo motinos Lietuvos pilietės Gražinos L., vaikas nebus grąžintas ir į Lietuvą.

Vadovaujantis sprendimu, motina netenka teisės matytis su sūnumi, kuriam bus paskirti nuolatiniai globėjai, ji neturės teisės sužinoti sūnaus gyvenamosios vietos ar adreso.

Gražinos L. advokatė Sandra Latotinaitė teigia, kad, atsižvelgiant į sausio pabaigos įvykius, kai Gabrielius buvo bandytas išvežti į Lietuvą, tokio sprendimo ir reikėjo tikėtis.

Tuo atveju, jeigu globos teisės iš motinos būtų atimtos, advokatė prašė vaiko globėja paskirti močiutę Reginą Stašienę ar kitus gimines Lietuvoje ir įpareigoti komuną sudaryti reikiamas sutartis su Lietuvos atitinkamomis instancijomis. Dar viena siūlyta alternatyva - įpareigoti komuną rasti ir paskirti berniuko globėjais etninių lietuvių šeimą, gyvenančią Norvegijoje.

Tačiau komisija nusprendė „neapsunkinti“ komunos ir paliko jai visas sprendimo teises dėl globėjų parinkimo, neįpareigojo komunos sudaryti jokių sutarčių su Lietuvos instancijomis, nes nemano, kad tai bus vaikui geriausia.

Motinai uždrausta matytis su sūnumi, nes egzistuoja pavojus, kad vaiką vėl gali būti bandoma pagrobti.

Vis dėlto komisija teigia, kad, laikui bėgant, motina vėl galės matytis su vaiku, dalyvaujant komunos prižiūrėtojams ir policijai. Kada tai bus - nenurodoma, jokie įpareigojimai komunai neduodami, o tai reiškia, kad viskas komunos rankose.

S.Latotinaitės teigimu, artimiausiu metu bus pateiktas ieškinys į teismą, kuriuo bus siekiama teisminio šio sprendimo peržiūrėjimo.


Susiję

Šeimos politika 1952709805366975202

Rašyti komentarą

2 komentarai

Anonimiškas rašė...

Dieve, kokia kankynė!
Gal reiktų per feisbukus paskelbti vaiko nuotrauką, kad kas, jį pamatęs, praneštų motinai...

Pikc rašė...

Šiaip, mintis - bet tikėtina, kad motina bus sekama, tai geriau anonimiškai, tiesiai į puslapį. Aišku, greičiausiai ir jį seks bei vaiką perkėlinės, bet ką gali žinot...
Turiu pasakyt, nenustebčiau, jei tų barnevernet personalas vieną dieną pradėtų mažėti. Fiziškai. :)

item