Lietuvių berniukas švedų grąžintas į Norvegiją (papildyta URM informacija)

Asociatyvi nuotrauka Užsienio reikalų ministerija (URM) pirmadienio rytą gavo informaciją, kad Lietuvos nepilnametį pilietį Švedijos i...

Asociatyvi nuotrauka

Užsienio reikalų ministerija (URM) pirmadienio rytą gavo informaciją, kad Lietuvos nepilnametį pilietį Švedijos institucijos sausio 28 dieną perdavė Norvegijos socialinėms tarnyboms. Šiuo metu laukiama oficialaus patvirtino ir paaiškinimo dėl įvykio aplinkybių.

Lietuvos ambasadorius Švedijoje Eitvydas Bajarūnas paprašė skubaus susitikimo Švedijos užsienio reikalų ministerijoje. Siekiama išsiaiškinti, kodėl Lietuva nebuvo laiku informuota apie Lietuvos nepilnamečio piliečio perdavimą Švedijos socialinėms tarnybos bei Lietuvos piliečio perdavimo Norvegijai aplinkybes.

Lietuvos ambasada Švedijoje sausio 29 dieną iš nepilnamečio vaiko mamos gavo kreipimąsi ir iš karto ėmėsi veiksmų bei susisiekė su Švedijos institucijomis – Užsienio reikalų ministerija, socialinėmis tarnybomis bei policija.

„Lietuvos ambasada Norvegijoje ir toliau dės visas pastangas, kad, bendradarbiaujant su Norvegijos institucijomis bei Lietuvos ir Norvegijos vaiko teisių apsaugos tarnybomis, nepilnametis Lietuvos pilietis teisinėmis priemonėmis būtų grąžintas į Lietuvą, ir būtų užtikrinti Lietuvos piliečių interesai bei vaiko gerovė“, – sakoma URM pranešime.

Papildyta:

Vakar Švedijos užsienio reikalų ministerija priėmė Lietuvos ambasadorių Švedijoje Eitvydą Bajarūną. Susitikimo tikslas – išsiaiškinti, kodėl Lietuva nebuvo laiku informuota apie Lietuvos nepilnamečio piliečio Gabrieliaus B. perdavimą Švedijos socialinėms tarnyboms, kodėl Lietuva iki šiol dar nėra gavusi oficialios informacijos, bei kitas šio įvykio detales.

Švedijos užsienio reikalų ministerija teigė, jog šis klausimas esą yra sudėtingas ir atsakymas, reikalaujantis kelių Švedijos institucijų indėlio, vis dar yra rengiamas.

Šiandien Norvegijos užsienio reikalų ministerija priims Lietuvos ambasadorę Norvegijoje Izoldą Bričkovskienę.


Susiję

Užsienio politika 6739472626686107522
item