Kanadoje leista savižudybė su gydytojo pagalba ir dėl paprasčiausios depresijos

Kanados Aukščiausiojo Teismo sprendimas, jog savižudybių su gydytojo pagalba draudimas yra antikonstitucinis, atvėrė kelią taip nusižudyti ...

Kanados Aukščiausiojo Teismo sprendimas, jog savižudybių su gydytojo pagalba draudimas yra antikonstitucinis, atvėrė kelią taip nusižudyti ir žmonėms, sergantiems depresija ar turintiems kitų psichologinių problemų. Aukščiausiasis Teismas nustatė, kad žmonės, kurie patiria fizinę ar psichologinę kančią (koks neapibrėžtas terminas!) turi turėti galimybę nusižudyti padedant gydytojui.

Dr. Padraicas Carras, Kanados psichiatrų asociacijos prezidentas, teigia, jog depresija ar kitos panašios sąlygos užkerta kelią žmogaus racionaliam pasirinkimui. O jei žmogus, esantis tokioje situacijoje, negali blaiviai mąstyti ir savarankiškai spręsti, tai ar jo savižudybė gali būti laikoma „laisvu ir oriu apsisprendimu“, kaip tai dažnai apibūdina savižudybės su gydytojo pagalba šalininkai?

Nyderlanduose ir Belgijoje toks leidimas atlikti eutanaziją dėl paprasčiausios depresijos privedė prie nemenko skaičiaus kontroversiškų mirčių.

Pavyzdžiui, Nyderlanduose, tarp visų kitų atvejų, buvo ir šie: viena moteris nusižudė dėl to, kad girdėjo spengimą ausyse, kita paprasčiausiai todėl, jog nenorėjo gyventi senelių prieglaudoje, o vienas neseniai į pensiją išėjęs vyras pasinaudojo eutanazija tik todėl, kad jautėsi vienišas. Ir visa tai sutalpinama į apibrėžimą „psichologinė kančia“. 2013 metais Nyderlanduose patrigubėjo savižudybių, pagrįstų psichologine kančia, skaičius.

Belgijoje, tarp kitų atvejų, buvo šie: eutanazija buvo atlikta moteriai, išgyvenusiai depresiją po išsiskyrimo su vaikinu, moteriai, kuri buvo seksualiai išnaudota savo psichiatro, ir vienai nepavykusios lyties keitimo operacijos aukai. Visa tai taip pat sutilpo į terminą „psichologinė kančia“.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją


Susiję

Pažangos ideologija 698952499856552451

Rašyti komentarą

item