JAV kol kas netieks ginklų Ukrainai

JAV vyriausybė „artimoje ateityje" neketina tiekti ginklų krizės krečiamos Ukrainos kariuomenei. Tai interviu CNN pirmadienio vakar...


JAV vyriausybė „artimoje ateityje" neketina tiekti ginklų krizės krečiamos Ukrainos kariuomenei. Tai interviu CNN pirmadienio vakarą pareiškė prezidento Barako Obamos (Barack Obama) patarėjas saugumo klausimais Benas Rodas (Ben Rhodes). Pasak jo, sankcijos ir toliau yra geriausia priemonė konflikte daryti spaudimą Rusijai. 

Vis dėlto B. Rodas tiesiogiai nepaneigė „New York Times" pranešimo, kad JAV svarsto galimybę tiekti Ukrainai ginklų. B. Obama esą nurodė savo patarėjans nuolat vertinti „visas galimybes". Tačiau Vašingtonas ir toliau pirmenybę teikia taikiai konflikto deeskalacijai. 

Laikraštis rašė, kad žlugus taikos pastangoms JAV auga ryžtas vyriausybę Kijeve paremti ginklais. JAV valstybės sekretorius Džonas Keris (John Kerry) ir JAV generalinio štabo vadas Martinas Dempsis (Martin Dempsey) pasirengę tokiems svarstymams, teigė „New York Times", remdamasis vyriausybės šaltiniais.

Prieš tai patyrę diplomatai pasisakė už ginklų tiekimą Ukrainai. Buvusi JAV valstybės sekretorė Madlen Olbrait (Madeleine Albright) praėjusią savaitę Senate sakė: „Žmonės žiūri, kaip mes reaguojame, kai viena šalis įžengia į kitą šalį ir aneksuoja teritoriją. Todėl aš manau, kad mes turime parodyti tvirtumą, suteikdami ukrainiečiams priemonių savigynai".

Respublika.lt

Susiję

Pasaulis 343741556170131024

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

Būtų prezidentas pas juos ne juodas/raudonas barakas, būtų kitaip... Dabar kacapstanas galės laisviau atsikvėpti ir pasidairyti, ką čia dar "priglobus".

item