ISIS nukirsdino galvas 21 krikščioniui

Sekmadienio vakarą Islamo valstybės (IS) kovotojai paviešino dar vieną kraupų vaizdo įrašą, kuris ne tik gerokai skiriasi nuo ankstesni...



Sekmadienio vakarą Islamo valstybės (IS) kovotojai paviešino dar vieną kraupų vaizdo įrašą, kuris ne tik gerokai skiriasi nuo ankstesnių, tačiau atskleidžia ir dar didesnį islamistų siekį įbauginti vakarietišką pasaulį. Vaizdo įraše mirtina egzekucija yra atliekama 21 Egipto krikščioniui, kurie islamistų buvo pagrobti Libijoje, rašoma BBC.

Filmuotoje medžiagoje matyti oranžiniais kombinezonais vilkintys žmonės, esantys paplūdimyje. Egiptiečiai priversti nuleisti galvas ant žemės.

Egipto prezidentas Abdel Fattah al-Sisi pareiškė, jog Egiptas pasilieka teisę į įvykį reaguoti taip, kaip esą yra reikalinga ir imtis visų reikiamų priemonių.

Tuo tarpu islamistai atkerta, kad atliko keletą atakų Libijoje, kuri, anot jų, yra praktiškai be vyriausybės.

Pabrėžiama, kad paskutiniuoju metu Libijoje veikia daug ginkluotų pajėgų, ir neaišku, kurios iš jų priklauso IS kovotojams.

Visi pagrobti krikščionys egiptiečiai buvo pagrobti dar praėjusių metų gruodžio mėnesį Vakarų Libijoje.

Filmuota medžiaga buvo paviešinta Libijos džihadistų, kurie reiškia lojalumą islamistų kovotojams. Galima suprasti, kad darbuotojams atlikta mirties bausmė dėl jų tikėjimo.

„Egiptas ir visas pasaulis yra nuožmioje kovoje su ekstremistais“, – kalbėjo Egipto prezidentas.

IS kontroliuoja dalį Sirijos ir Irako, kur yra paskelbusi kalifatą. Ir Libijoje, kur praėjus daugiau nei trejiems metams po diktatoriaus Muamaro el  Gaddafi nuvertimo padėtis tik blogėja, vis labiau reiškiasi sunitų kovotojai. Šioje nafta turtingoje šalyje vyksta kova dėl valdžios tarp susipriešinusių buvusių sukilėlių grupuočių. 

Priminsime, kad propagandinis islamistų karas internete tęsiasi jau mažiausiai kelis mėnesius. Anksčiau jų aukomis tapdavo vakariečiai žurnalistai arba pagalbos darbuotojai, o štai šių metų pradžioje džihadistai paviešino vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip septynmetis nušauna į galvą du rusus. Berniukas apėjo klūpinčius „šnipus“ ir paleido du kontrolinius šūvius į vyrų pakaušius.


Susiję

Religija 3153657706397710193

Rašyti komentarą

1 komentaras

Unknown rašė...

Prašosi arabai V kryžiaus žygio, tik tegul po to nesiskundžia...

item