Feministė: motinos privalo liautis žindyti savo berniukus, kad išlygintų lyčių skirtumus

Skaitytojų vertinimui pateikiame Klaros Andersson, 23-jų metų švedų feministės laišką moterims. Nors šis laiškas neabejotinai bus laikom...


Skaitytojų vertinimui pateikiame Klaros Andersson, 23-jų metų švedų feministės laišką moterims. Nors šis laiškas neabejotinai bus laikomas radikaliu net pačių aktyvių feminisčių tarpe, tačiau jis gerai atspindi pačią dabartinio feminizmo esmę - ne „išlaisvinti“ moteris, kaip oficialiai deklaruojama, bet sukiršinti jas su vyrais. Ši ideologija skatina matyti įgimtą lytiškumą kaip kovą už būtį - nuolatinį varžymąsi tarp vyrų ir moterų, vietoje to, jog pabrėžtų skirtingų įgimtų abiejų lyčių gabumų svarbą žmonijos augimui. Toks mąstymas bando sugriauti patį šeimos pamatą - vieningą vyro ir žmonos kaip neišskiriamos skirtybių sąjungos darbą dėl savo vaikų gerovės. 

Tai dalykas, apie kurį mes privalome kalbėti. Aš nesuprantu, kodėl į tai nekreipiama dėmesio, nes tai labai svarbus klausimas dėl mūsų kūdikių ateities. Aš, Klara Andersson, esu feministė, žurnalistė ir intersekcionalistė, pasiruošusi nutraukti šią tylą. Aš tai darysiu net tada, jeigu užsitrauksiu neapykantą internete iš piktų feminisčių ar būsiu apipilta grasinimais iš rasistų ar SD (aut. Švedų demokratų partijos) pusės, nes tai tikrai verta. Aš tai darau dėl vaikų.

Motinos privalo nustoti žindyti savo berniukus. Tai jau pasakyta. Nustebote? Supykote? Sumišote? O neturėtumėte. Pamąstykit. Mūsų gyvenimo pradžioje, mūsų formavimosi metais, mityba yra labai svarbi. Kiek ir ką valgote savo kūdikystėje turi reikšmingą įtaką visam likusiam gyvenimui. Maitinimas krūtimi yra geriausias būdas suteikti visus vitaminus ir mineralus reikalingus kūdikio augimui, tyrimai parodė, kad suaugę yra stipresni žindyti nei nežindyti.

Visą tai turint omenyje, reikia pažvelgti į žindymą per savo lyties akinius. Kūdikiai užauga berniukais, o vėliau tampa vyrais ir užgniaužia moteris, jos išprievartaujamos, o tam duoda pradžią žindymas krūtimis. Tai yra būtent tai, dėl ko mes privalome liautis juos žindyti. Vyrai neturi geros gyvenimo pradžios, jie yra laimingi tik dėl to, kad jie yra vyrai. Mes turime liautis žindyti berniukus tam, kad išlygintume skirtumą tarp vyrų ir moterų, nes vyrai uždirba daugiau ir turi visą galią visuomenėje. Tai yra labai svarbu, ir nežinau, kodėl daugiau moterų apie tai nesusimąsto.

Silpni vyrai yra geri vyrai. Įdiegus nepilnavertę mitybą kūdikio amžiuje, mes galime tikėtis, kad vyrai užaugs ir nebus tokie aukšti ir stiprūs, kokie jie yra dabartiniu metu, ir kad gamta išlygins nelygumus tarp vyrų ir moterų. Tai, žinoma, lemtų ir mažesnį smurtinių nusikaltimų bei išprievartavimų kiekį ir efektyvesnę feminisčių savigyną.

Trumpai sakant, jeigu jūs esate mama, kuri maitinate kūdikį berniuką, tai liaukitės tai daryti dabar pat! Jeigu tau rūpi lygybė, liaukis! Jeigu tu nesiliausi, nieko kito nebeliks, kaip tik įrašyti tave į pasyvių seksisčių ir blogų mamų kategoriją.

Parengta pagal Vindoga.wix.com informaciją




Susiję

Pažangos ideologija 108340393473777989
item