D.Kameronas įspėja apie didėjančią grėsmę Baltijos šalims

Antradienį britų premjeras Deividas Kameronas (David Cameron) perspėjo, kad Rusija turi būti sustabdyta, nes vėliau ji savo agresiją gal...


Antradienį britų premjeras Deividas Kameronas (David Cameron) perspėjo, kad Rusija turi būti sustabdyta, nes vėliau ji savo agresiją gali nukreipti prieš Moldovą ar Baltijos šalis.

Premjero teigimu, sankcijos prieš Rusiją bus sustiprintos, jei situacija Ukrainoje ir toliau blogės. Vakar taip pat buvo pranešta apie 75 britų karius, kurie bus padalinti į keturias komandas, ir keliaus į Ukrainą, kur teiks medicininę, logistinę ir kitokią pagalbą. 

Paklaustas apie taikos misiją Ukrainoje, D. Kameronas išreiškė savo abejones. Rusija yra viena iš Jungtinių Tautų (JT) Saugumo Tarybos pastoviųjų narių, todėl turi daug galios priimant sprendimus. Ministras pirmininkas kritiškai vertino Rusijos, kaip Europos partnerės elgesį. Vis dėlto Didžioji Britanija tęs bendradarbiavimą su Rusija įvairiose srityse, pavyzdžiui sprendžiant Irano branduolinės programos klausimą.

D. Kameronas taip pat užtikrino, kad jo šalis yra pajėgi apginti savo erdvę, nors praėjusią savaitę Kornavalyje pastebėti du Rusijos bombonešiai sukėlė daug kalbų.


Susiję

Pasaulis 1258089105769169781

Rašyti komentarą

1 komentaras

Anonimiškas rašė...

"...britų premjeras Deividas Kameronas ... perspėjo, kad Rusija turi būti sustabdyta, nes vėliau ji savo agresiją gali nukreipti prieš Moldovą ar Baltijos šalis."

- Drąsus vyras tas Deividas. Nebijo, kad bus pripažintas melagiu... O ir kam jam baimintis to? Juk jis diplomatiškai nutyli, kad visa grėsmė toms šalims dėl to, kad jos ir verčiamos kurstyti karą, grasinti...

item