Britanijos valdžia religinėms mokykloms: reklamuokite homoseksualumą ir kitas religijas arba užsidarykite

Didžiosios Britanijos vyriausybės mokyklų inspektorius uždarė dvi krikščioniškas mokyklas ir grasino kitoms. Tai daroma užsibrėžus tiks...



Didžiosios Britanijos vyriausybės mokyklų inspektorius uždarė dvi krikščioniškas mokyklas ir grasino kitoms. Tai daroma užsibrėžus tikslą kovoti su „ekstremizmu“  ir skleisti „britiškas vertybes“ religinėse mokyklose, kurios esą yra homofobiškos, pagal neseniai valdžios patvirtintas naujas gaires. Krikščionių ir žydų mokyklų lyderiai piktinasi tokių incidentų gausa pastaraisiais mėnesiais. Jie teigia, jog valdžia naudojasi islamo ektremizmo grėsme kaip pretekstu primesti sekuliaristų ir homoseksualų programą.

Nuo 2014 metų spalio mėnesio Švietimo standartų, vaikų paslaugų ir įgūdžių biuras (OFSTED) jau atliko eilę netikėtų patikrinimų krikščionių ir žydų mokyklose. Šių patikrų naujausia pasekmė – uždaromos dvi mokyklos, kuioms buvo panaikintas finansavimas perkėlus jas į mokyklų, neatitinkančių naujų gairių, sąrašą.

Biuras apkaltino mokyklas nesėkme diegiant „britiškas vertybes“ studentų „dvasiniame, moraliniame, socialiniame ir kultūriniame auklėjime.“ OFSTED išleido naujas gaires rugsėjį esą norint apsaugoti studentus nuo „galimo ekstremizmo“. OFSTED prisidengia radikalaus islamo grėsme ir argumentuoja savo sprendimą praėjusių metų skandalais Birmingeme, kur vietinės islamo organizacijos bandė į mokyklos sistemą įdiegti radikalaus islamo ideologijas.

Vienos iš uždarytų mokyklų, Grindom Hall, direktorius Chrisas Gray teigė, jog maniera, kuria valdžios inspektoriai apklausinėjo mokinius ir mokytojus buvo „priešiška, netinkama ir kelianti daug klausimų“. Tėvai skundėsi, kad jų vaikus „įkyriai ir labai asmeniškai klausinėjo...grupinėse sesijose“, pradinėse klasėse dar besimokančių vaikų net buvo klausiama, ką jie žino apie lesbietes.

Inspektoriai savo klausimais labai aiškiai išsakė nuomonę, jog iš mokyklos buvo tikimasi, kad „mokiniai bus verčiami švęsti nekrikščioniškas religines šventes“.

 „Tai tikrai pažeistų daugelio mūsų darbuotojų, mokinių ir tėvų įsitikinimus. Niekam neturėtų būti valdžios įsakoma švęsti kokią nors religiją. Išmokti apie ją - taip. Švęsti jos šventes – ne.

OFSTED naujas „britiškų vertybių“ reikalavimas įrašytas į 2014 metų rugsėjo 29 dieną pasirodžiusių gairių 5 skyrių. Ten teigiama, jog mokyklos privalo „aktyviai skatinti tokias fundamentalias britiškas vertybes kaip demokratija, teisės viršenybė, individuali laisvė, abipusė pagarba bei kitų religijų ir įsitikinimų tolerancija“.

Kitoje uždarytoje mokykloje Durhame 11-13 metų vaikai buvo klausinėjami, ar jie „jau yra turėję pokalbį apie lytinius santykius“, ir kaip „išmoko, kaip pradedami vaikai“. Vienas berniukas nežinojo atsakymo į klausimą „kas yra musulmonas“ ir buvo pavadintas „fanatiku“, nes paminėjo terorizmą. OFSTED inspektoriai pranešė, jog mokykloje „standartai yra maži, o progresas neadekvatus“ ir „studentų pasiekimai yra silpni“.

Spalį OFSTED buvo priversti viešai paneigti, jog kamantinėjo vaikus žydų mokyklose. Žydų ortodoksų mokyklų asociacija teigė, jog mokiniai liko „traumuoti ir susigėdę“ po to, kai inspektoriai įkyriai klausinėjo jų apie lytinius santykius bei gėjų „santuokas“. Vienas iš vaikų teigė, kad „jie klausinėjo tiek daug kartų, jog galiausiai mes atsakėme tai, ką jie norėjo girdėti, kad tik jie nustotų. Jautėmės labai užguiti“.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją.



Susiję

Pažangos ideologija 7929062210561094441

Rašyti komentarą

1 komentaras

Pikc rašė...

"Spalį OFSTED buvo priversti viešai paneigti, jog kamantinėjo vaikus žydų mokyklose." - o čia teisingai išversta? Nes kažkaip nesiriša su žemiau pateikta info.

item