Austrija patvirtino reformas, drausiančias užsienio šalims finansuoti islamą

Mečetė Austrijos sostinėje Vienoje Austrijos parlamentas patvirtino kontraversiškomis laikomas islamo reformas, skelbia BBC. Įstaty...

Mečetė Austrijos sostinėje Vienoje
Austrijos parlamentas patvirtino kontraversiškomis laikomas islamo reformas, skelbia BBC.

Įstatymas, kuriuo iš dalies siekiama pažaboti islamistų radikalėjimą, suteikia šalies musulmonams teisinį saugumą, tačiau draudžia užsienio šalims finansuoti mečetes ir imamus. Islamas yra oficiali religija Austrijoje nuo 1912 m.

Naujos priemonės, pirmą kartą pasiūlytos prieš trejus metus, įtvirtina religines šventes ir imamų apmokymus. Musulmonai tvirtina, kad draudimas užsienio šalims finansuoti mečetes yra nesąžiningas, todėl kai kas planuoja protestuoti prieš tai Konstituciniame teisme.

Austrijos integracijos ministras Sebastianas Kurzas nurodo, kad šios reformos yra labai svarbus etapas Austrijos istorijoje.

„Ko mes norime – tai sustabdyti politinę įtaką ir kontrolę iš užsienio šalių. Norime suteikti islamui galimybę laisvai vystytis mūsų bendruomenėje kartu su mūsų bendromis europietiškomis vertybėmis“, – nurodė S. Kurzas, pridūręs, kad įstatymas nebuvo reakcija į neseniai islamo ekstremistų įvykdytas atakas Prancūzijoje ir Danijoje.


Susiję

Pasaulis 3663402020049625219

Rašyti komentarą

item