Apklausa parodė, kad amerikiečiai nori griežtesnių aborto įstatymų

2015 metais atlikta apklausa parodė, jog tik 34% amerikiečių yra patenkinti dabartinėmis JAV abortų reguliacijomis. Tai mažiausias paten...


2015 metais atlikta apklausa parodė, jog tik 34% amerikiečių yra patenkinti dabartinėmis JAV abortų reguliacijomis. Tai mažiausias patenkintų žmonių procentas nuo 2001 metų, kai Gallup pirmą kartą vykdė tokią apklausą.

Gallup padarė išvadą, kad būtent respublikonai yra labiausiai dabartine tvarka nepatenkinta politinė grupė, jie norėtų griežtesnių aborto įstatymų:

„Vienas iš faktorių, prisidedančių prie pasitenkinimo dabartinėmis aborto reguliacijomis sumažėjimo, yra nuo 2012 metų žymiai kritęs pasitenkinimas tarp respublikonų. 2001-2008 metais, po respublikono George'o W. Busho išrinkimo prezidentu, mažiausiai 39% respublikonų buvo patenkinti šalies abortų politika. Tačiau nuo 2012 metų, demokratui Barackui Obamai esant prezidentu, šis procentas tarp respublikonų krito iki 29%. O šiais metais matomas dar didesnis respublikonų pasitenkinimo smukimas - tik 21% iš jų yra patenkinti dabartiniu šalies abortų reguliavimu.“

Tarp demokratų šiuo klausimu nematyti jokių ryškesnių pokyčių nuo tada, kai Obama tapo prezidentu.

Įdomu tai, jog ši apklausa buvo padaryta dar prieš užsiplieskiant debatams dėl abortų leidimo tik iki 20 savaitės, tad galima manyti, kad nepasitenkinimas šiuo metu yra dar didesnis.

Kaip su šiais duomenimis derinasi demokratų/feminisčių 2012-2014 metais skelbtas šūkis, kad gyvybės šalininkai esą kovoja „karą prieš moteris“? Bent jau drąsiai galima teigti, jog šis šūkis jiems nepadėjo.

Parengta pagal Lifesitenews.com informaciją



Susiję

Šeimos politika 4837870672224167637

Rašyti komentarą

item