Vasario 16-ąją - Aistės Smilgevičiūtės ir grupės „Skylė“ koncertas „Broliai“

Valstybės gimtadienis – ir kiekvieno piliečio asmeninė šventė. Tokio tikslo siekia žinoma Lietuvos roko grupė „Skylė“ bei atlikėja Aist...



Valstybės gimtadienis – ir kiekvieno piliečio asmeninė šventė. Tokio tikslo siekia žinoma Lietuvos roko grupė „Skylė“ bei atlikėja Aistė Smilgevičiūtė, vasario 16-ąją ir vėl kviečiantys į pilietinį bei tarptautinį koncertą „Broliai“.

Grupės albumas „Broliai“, pašvęstas Lietuvos pokario partizanų, „miško brolių“ kovai ir įkvėptas vieno iš jų vadų Liongino Baliukevičiaus-Dzūko „Partizano dienoraščio“, sulaukė didžiulio publikos pripažinimo bei valstybės apdovanojimų. Didingas paminklas laisvės kovotojams specialiame koncerte sušvinta visomis savo spalvomis – Didvyriškumo, Meilės, Gyvenimo, Kovos, Aukos, Mirties.

„Šį koncertą skiriame būtent tam, kad kuo daugiau žmonių valstybės Nepriklausomybę švęstų kuo nuoširdžiau ir kad valstybės šventės apskritai kratytųsi vien tik oficialių ir sausų „valdiškų“ minėjimų“, – mintimis dalinosi A. Smilgevičiūtė. Grupės nariai mano, jog tikras, nuoširdus ir autentiškas atsidavimas tėvynei bei pilietiškumas, pagrįstas gyva istorine atmintimi, apskritai yra tai, ko visuomenei labiausiai reikia ir kasdienybėje.

Be to, tokie koncertai, kaip pilietinė „Skylės“ ir Aistės Smilgevičiūtės šventė – ir konkreti bei tikra atsvara per mūsų valstybines šventes lyg tyčia dažnai apsilankančiam Rusijos popatlikėjų „desantui“. „Kuo daugiau Lietuvos piliečių tokiuose koncertuose, kaip šis, ir apskritai kuo daugiau tokių koncertų – tuo mažiau reikės jaudintis dėl svečių iš Rytų vizitų“, – mintis dėstė „Brolių“ sumanytojas kompozitorius Rokas Radzevičius.

Dar vienas išskirtinis šių metų koncerto bruožas – jis turės ryškų tarptautinį matmenį. Planuojama, kad kartu su grupe ir Aiste „Brolių“ dainas savo nacionalinėmis kalbomis atliks ir Lietuvos nepriklausomybę pagerbs žinomi Latvijos, Baltarusijos, Lenkijos ir, žinoma, Ukrainos atlikėjai – Piotras Karpenia iš Lenkijos, latvių grupės „Skyforger“, baltarusių kolektyvo „Trubeckoy“ ir ukrainiečių „TaRUTA“ nariai.

Bendrystė su Ukraina apskritai bus vienas renginio akcentų. „Skylė“, prieš metus koncertavusi Maidane, nuosekliai ir aktyviai reiškia paramą ukrainiečių siekiams. Net trys „Brolių“ dainos jau skamba ir ukrainietiškai. Grupė jas atliko įvairiuose paramos Ukrainai koncertuose, kai kurias jų atliks ir vasario 16-ąją.

Vasario 16 d. koncertas „Broliai“ vyks „Compensa“ koncertų salėje (Kernavės g. 84, Vilnius).

Bilietus platina – Bilietai.lt

Šaltinis: www.bernardinai.lt

Susiję

Įvykiai 9035918091346255480
item