Teismo tarėjas nušalintas už „prietarus“, jog vaikui reikalingi skirtingų lyčių tėvai

Krikščionis teismo tarėjas Richardas Page`as buvo nušalintas torių vyriausybės ministro po to, kai uždarame posėdyje išsakė nuomonę, jo...



Krikščionis teismo tarėjas Richardas Page`as buvo nušalintas torių vyriausybės ministro po to, kai uždarame posėdyje išsakė nuomonę, jog vaikui, kurio globa buvo svarstoma, geriau augti su skirtingų lygių tėvais nei su homoseksualų pora. Po savaitės nuo pareiškimo jis sužinojo, jog apie šiuos žodžius buvo pranešta teisėjų priežiūros institucijai, o jis pats dėl tariamų prietarų nušalintas nuo šeimos bylų svarstymo. 

Sprendimą priėmė teisingumo ministras Chrisas Graylingas, kuris anksčiau išreiškė palaikymą krikščionių porai, nesutikusiai savo nakvynės namuose priimti apsistoti norėjusios gėjų poros. 

R. Page`as privalo išklausyti lygybės mokymų kursus, kad galėtų grįžti į darbą. Jis laikomas sulaužusiu priesaiką ir pažeidęs Lygybės Aktą, nes vadovavosi religiniais įsitikinimais ir diskriminavo įsivaikinti siekiančią vienalytę porą. 

Kritikų teigimu, tai dar vienas pavyzdys, kai šių laikų Didžiojoje Britanijoje krikščioniškas pažiūras šeimos klausimu turintys asmenys neturi teisės į žodžio laisvę ir faktiškai negali dirbti valstybės tarnyboje. „Egzistuoja milžiniškas spaudimas tylėti ir pritarti tam, kas laikoma politiškai korektiška pozicija. Savo įsitikinimus gali atstovauti visi, tik ne krikščionys“ – pareiškė pats Richardas Page`as. 

Kaip neprofesionalas teisėjas R. Page`as priimdamas sprendimus turėtų remtis ne teisiniu išsilavinimu, o kitokia profesine patirtimi. Kaip įprasta tokiose bylose, socialiniai darbuotojai pristatė savo ataskaitą apie vaiko padėtį, o tarėjai išėjo priimti sprendimo į atskirą patalpą, kurioje tariamasi slaptai. Tokiame pasitarime ir buvo išsakyta nuomonė, jog vaikui geriau augti su abiejų lyčių tėvais. 

Kadangi tarėjo pareiga tokioje byloje yra pateikti nuomonę apie tai, kas geriausia įvaikinamojo interesams, R. Page`as pasisakė prieš vaiko atidavimą dviems tėčiams. 

R. Page`as dirbo tarėju 15 metų ir turi nepriekaištingą reputaciją, o jo pažiūros niekada nebuvo tapusios problema nei šiose, nei ankstesnėse pareigose, būnant Nacionalinės sveikatos agentūros psichinės sveikatos patikėtiniu. Be to, jis su žmona taip pat yra užauginęs įvaikintus vaikus, kas buvo laikoma naudinga patirtimi jo pareigose. 

„Labiausiai stebino teiginiai, jog kadangi esu krikščionis, tai esu ir prietaringas. Jų skundas buvo daug prietaringesnis nei mano pasisakymas“ – komentavo R. Page`as, išreiškęs nuostabą, kam reikalingi skirtingi tarėjai, jei jie negali diskusijai pateikti skirtingų pažiūrų, tarp jų ir krikščioniškų. 

R. Page`ui paaiškinta, jog jis sulaužė teisėjo priesaiką, kuri reikalauja iš tarėjų „siekti gero visokiems žmonėms [...] be baimių, prielankumo, prisirišimo ar blogos valios“. Pats nušalintasis atkreipia dėmesį, jog toje pačioje priesaikoje yra žodžiai „tepadeda man Dievas“. Pasak teisingumo ministro, R. Page`as taip pat pažeidė Lygybės Aktą, draudžiantį diskriminuoti dėl seksualinės orientacijos. 

Andrea Williams iš R. Page`ą ginančios organizacijos „Christian Concern“ teigimu, „krikščionys turi apsispręsti, ar nori tylėti tokiose situacijose, nes jei pasakys, ką galvoja, o tai paprastai būna tariamai kontraversiškos mintys kaip kad vaikui reikia tėvo ir motinos, jų laukia problemos su darbdaviais ir kolegomis“. 

Buvusio Ročesterio vyskupo Michaelo Nazir-Ali nuomone, teisingumo ministro sprendimas yra karo paskelbimas paskutinėms teisinėje sistemoje likusioms krikščioniškoms sąvokoms. „Iki pat paskutinių Lygybės įstatymų priėmimo anglikonų maldaknygių mokymas buvo atspindėtas Jungtinės Karalystės santuokos teisėje. Tačiau dabar net leisti atsižvelgti į tokį mokymą priimant teisinį sprendimą yra laikoma netolerancija ir prietaringumu“.

M. Nazir-Ali atkreipia dėmesį, jog „ir Visuotinė žmogaus teisių deklaracija, ir Europos Konvencija garantuoja ne tik tikėjimo ir sąžinės laisvę, bet ir teisę viešai reikšti jos diktuojamus įsitikinimus. Prieštaraudami šiems įsipareigojimams Jungtinės Karalystės valstybės pareigūnai siekia pašalinti krikščioniškas pažiūras iš viešosios erdvės. Vadinamieji lygybės mokymai šokiruojančiai primena perauklėjimo stovyklas, taip gerai pažįstamas iš marksistinių totalitarinių režimų. Ar tai kelias siekti laisvės, ar iš tiesų žodžio ir įsitikinimų laisvė skirta tik liberaliajam elitui su politiškai korektiškomis pažiūromis?“

Susiję

Pažangos ideologija 8235483296833112185

Rašyti komentarą

2 komentarai

Unknown rašė...

Vienintelis liberast-tolerastų pasiekimas bus inkvizicija ir kryžiaus žygiai XXI amžiuje. Tik blogio jėgos gali veikti taip naikindamos viską kas susiję su krikščionybe.

Unknown rašė...

pritariu, nes ES amoralumo direktyvos kelia grėsmę žmoniškumui (ir kriščionybei sykiu), tai jau daugiau negu ideologinis karas. Pakilkit tautos, tikintieji ir visi radikalai apginti padorumo.

item