P. Porošenka: Mariupolio puolimas – Hagos tribunolo vertas nusikaltimas

Prorusiškų teroristų vykdomas kruvinas išpuolis, nusinešęs trisdešimt Mariupolio gyventojų gyvybių, nėra tiesiog teroro aktas. Tai – nus...


Prorusiškų teroristų vykdomas kruvinas išpuolis, nusinešęs trisdešimt Mariupolio gyventojų gyvybių, nėra tiesiog teroro aktas. Tai – nusikaltimas prieš žmogiškumą, vertas Hagos tribunolo teismo, sakė Ukrainos prezidentas Petro Porošenka.

„Lenkiu galvą prieš visus tuos, kurie mirė šiandien ir ankstesnių išpuolių metu“, – kalbėjo P. Porošenka. Jo teigimu, teroristų išpuolis – tai išpuolis prieš taikius Donbaso gyventojus. „Ukrainos kariai rizikuoja savo gyvybėmis ir stengiasi apsaugoti savo tėvynainius, duodami atkirtį separatistų puolimui“, – pridūrė prezidentas.

Jo nuomone, kaip praneša UNIAN, tarptautinė Ukrainos palaikymo koalicija turi duoti ryžtingą atkirtį teroristiniams nusikaltimams, stiprinti visas spaudimo formas tiems, kurie visapusiškai remia teroristus.

 P. Porošenka yra įsitikinęs, kad civilizuotos šalys turi dar labiau suvienyti jėgas ir sustabdyti terorizmo grėsmės plitimą. Vadinamosios „Donecko liaudies respublika“ ir „Luhansko liaudies respublika“ turi būti pripažintos esančios teroristų organizacijos.

„Laikas daiktus vadinti savais vardais. Argi pagalba kovotojams, ginklų, įrangos tiekimas, įranga ir gerai apmokyta jėga nėra terorizmo patvirtinimas, akivaizdus visam pasauliui?“ – klausia Ukrainos prezidentas.

 „Mes norime taikos, bet priešo iššūkį priimsime. Ginsime savo šalį, kaip tai turėtų daryti tikri patriotai. Ir baigime pergale“, – sakė valstybės vadovas.

„Kreipiuosi į Donbaso žmones, visus Ukrainos piliečius, kurie kenčia nuo teroristų ir agresorių.  Kaip Ukrainos prezidentas, aš padarysiu viską, kad būtų apsaugotas kiekvienas pilietis, būtų sustabdytas skausmas ir kančia, atkurta taika ir ramybė kiekvienoje ukrainiečių šeimoje – nuo Lvovo iki Luhansko, nuo Černigovo iki Kerčės“, – patikino valstybės vadovas.

Šaltinis: www.lrt.lt

Susiję

Pasaulis 4186083378915079441

Rašyti komentarą

item